ЈАГОДИНА - Народни посланик, председник Скупштине града Јагодина и почасни конзул Грчке у Србији Драган Марковић Палма, који борави у Солуну, сусрео се са градоначелником грчког града Верие Костантиносом Воргиацидисом.


Марковић је истакао да има добре односе са градоначелницима Солуна, Катеринија, Хрисопулија, Коринта и сада Верие, и да предлаже да се формира Удружење градоначелника Грчке и Србије, како би градоначелници следили пример добре сарадње двеју држава Грчке и Србије. Формирањем удружења градоначелника појачали би привредну, културну, спортску сарадњу два братска православна народа.

- Захваљујем Грчкој држави и премијеру Мицотакису што имају чврст став да никада неће признати независност Косова и што подржава Србију на европском путу – рекао је још Марковић.

Градоначелник Верие је рекао да подржава идеју Драгана Марковића Палме, да прихвата позив да на пролеће посети Србију и Јагодину и да је сигуран да ће пријатељство два града допринети развоју економске, културне, и спортске сарадње.


Јагодинску делегацију чинили су и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, портпарол Јединствене Србије Живота Старчевић и директор Дома ученика у Јагодини Марко Маљковић.