ПОЈЕДИНИ приштински медији данас поподне објавили су лажну вест о смрти Силване Арсовић, дугогодишње сараднице Оливера Ивановића, која се од синоћ налази у Клиничком центру у Северној Митровици због тегоба са притиском.

У тексту на сајту Индексонлајн наводи се да је Силвана Арсовић данас преминула под сумњивим околностима, доводећи њену наводну смрт са чињеницом да је приштински тужилаштво пре два дана ставило на списак оптужених за учешће у убиству Ивановића.

Прочитајте још:
Силвана се још није опоравила од шока кад је видела мртвог Оливера, а сад је сумњиче за убиство: Ксенија Божовић о тортури приштинских власти

Исту вест, која је дубоко узнемирила родбину и пријатеље Силване Арсовић, пренели су и још неки приштински портали.

Директор КБЦ у Митровици Милан Ивановић демантовао је за Косово Онлајн ову информацију.

- Наша пацијенткиња Силвана Арсовић која је јуче примљена у лошем општем стању због вртоглавице и болова у грудима, тренутно је на одељењу полуинтензивне неге у побољшаном и релативно стабилном здравственом стању, после терапије и неге коју је добила - рекао је за Косово Онлајн Милан Ивановић, директор КБЦ у Митровици.

Он се посебно осврнуо на притисак и стрес којем је већ дуго изложена Силвана Арсовић.

- После нових притисака од стране медија и лажних информација да је Силвана Арсовић умрла, дужан сам да демантујем такве срачунате дезинформације, чији је изгледа циљ да се изазове даље погоршање њеног стања и вероватно да се она уклони као сведок осионости неких институција, које износе лажне оптужбе на њен рачун. Истовремено, оптужбе медија да је она под сумњивим околностима умрла представљају и покушај оптужбе на рачун наших здравствених радника и институција - рекао је Ивановић за Косово Онлајн.

БОЖОВИЋ: ОНИ КОЈИ СУ ПЛАСИРАЛИ ЛАЖНУ ВЕСТ МОРАЋЕ ЗА ТО ДА ОДГОВАРАЈУ

Здравствено стање Силване Арсовић је лоше, али стабилно и она је под сталним оком лекара Клиничко – болничког центра у Северној Митровици, потврдила је за Косово Онлајн потпредседник Грађанске иницијативе СДП “Оливер Ивановић” Ксенија Божовић и нагласила да ће они који су данас пласирали лажну вест о смрти Арсовићеве морати за то да одговарају пред надлежним институцијама.

„Чим сам чула за ту вест дошла сам да се лично уверим како је Силвана. Њено стање јесте лоше, али је она жива. Сматрам да је ово још један вид притиска на њу и зато ће они који су објавили ову лажну вест морати да кажу одакле им таква информација. Ако не нама, онда надлежним институцијама.

Ми у Грађанској иницијативи смо ово схватили и као упозорење. Не дај Боже да се нешто лоше деси Силвани, они ће одговарати за то, а чим се буде опоравила, Силвана ће поднети тужбу против њих“, рекла је Божовић.

Она је истакла да се већ годинама врши психолошки притисак на ту жену и од стране косовског тужилаштва и кроз изјаве које даје и од косовске полиције.

„Сматрамо да је ово и један вид притиска на ту здравстену установу у којем се Срби лече, како би опет оптужили Србе да су криви“, рекла је за Косово Онлајн Божовић.

Секретарица убијеног илдера ГИ СДП Оливера Ивановића примљена је јуче у коронарну јединицу Интерног одељења Клиничко – болничког центра у Северној Митровици због погоршаног здравственог стања изазваног повишеним крвним притиском.

(kosovo-online.com)