Коментаришући рушилачке амбиције Душана Теодоровића, а које је овај никад награђени академик изнео у једној емисији, власник и директор ТВ Пинк Жељко Митровић поручио је да је некада веровао да САНУ чува национално благо свеукупног знамења националне мудрости, науке и културе, али да ова институција, између осталог, данас служи за прикривање појединих "приглупо-острашћених битанги".


Подсетимо да је академик Теодоровић изјавио да је неопходно "багером рушити Пинк и Сега Мега школе, те да се оне морају сравнити са земљом, као у Шилеровој". Митровић је Теодоровићу одговорио, између осталог, позивом да заједно, у живом програму, ураде тест интелигенције, како би доказао интелектуалне способности академика. Поруку власника и директора ТВ Пинк преносимо у целости:


Некада сам дубоко веровао да се интелектуално национално благо свеукупног знамења српске националне мудрости, науке и културе, чува и гаји у веома посебној ризници, која се зове Српска академија наука и уметности. Нажалост испоставило се да поред веома паметних, значајних, телентованих, креативних и визионарских људи, Српска академија наука и уметности, данас служи и за прикривање, на срећу само појединих, тако обрушених тоцила, балвана и свакако приглупо-острашћених битанги, да се поставља питање како и на основу чега су заслужили позицију српског академика.


Да је Душан Теодоровић мало више информисан, знао би да у дигиталној-клауд епохи у којој живимо, Пинк својих 60 програма сваког тренутка може емитовоти из бар седам центара, од којих су само два у Србији и то преко чак пет различитих сателита и преко 130 телекомуникационих оператора чији се сигнали налазе у готово свим домаћинствима у Србији али и свим другим земљама, тако да академик-багериста чак ни у симболичком смислу са амбицијом прављења њива и шљивика рушењем телевизијских зграда по Србији није разумео да се телевизије више не могу гасити било каквим рушењем. То што не моżе разумети ништа од овога, због својих скромних интелектуалних способности и готово никаквих знања, није разлог да му неки паметнији академик не објасни да су прошла времена политичких комесара, цензора и лажних академика-багериста који би рушили медије крамповима а нарочито у земљи која има седам националних емитера и свако домаћинство око 200 телевизијаких канала.


Да пробам да објасним Душану Теодоровићу, који вероватно и једини верује у своју академску титулу, другачије, мада сумњам да ће разумети. Да бисте срушили Пинк, морате тим багером и крампом стићи прво до Париза где су нам главни ап-линкови и резервни студији са којима сваки српски новинар 4Г конекцијом мозе имати моментални приступ, а потом да пробате да тим багером и крампом дохватите наше сателите, који су на орбиталним висинама од чак 20 хиљада километара, а представљају основ дистрибуције и енкодовања наших програма.


Ако је ово прекомпликовано за ваша скромна академска знања и схватања, а притом и даље не решава вашу хроничну академску глупост, мамурлук и дремеж, дозволићете да вас питам нешто једноставније: како је могуће да се неко, ко је академик техничких наука специјализован у саобраћајној струци, а у епохи у којој свет жуди за радовима из области имплементације сервиса и писању софтвера за успостављање роботике у области саобраћаја у амбијенту 5Г окружења где ће вероватно први рад о дигиталним синхронизацијама мултикомуникационих сензора између различитих учесника у саобраћају контролисаним вештачком интелигенцијом за избегавање саобраћајних несрећа, бити добитник Нобелове или неке друге високе награде, а вас, Душане, из области ваше саобраћајне струке занима само багер?


Не кажем ја да и багер није важан и да се не може унапређивати, али то свакако није посао једног академика, осим ако вам је идеја намерног брукања ваше цењене институције или есеј о могућностима багерског устројавања новинарских слобода. Идејно решење и нацрт оваквог рада о смарт сензорима, могао бих и ја да вам напишем ако бисте ме добро платили. Не бих захтевао ни да ме потпишете.


И да не помисли неко којим случајем да сам се ја, као обичан неакадемски Жељко, дрзнуо да вређам и понижавам уваженог академика Душана Теодоровића, предлажем један мали доказ који би потврдио моје наводе о вашим скромним интелектуалним способностима. Спреман сам, да пред камерама, у живом програму, на било којој телевизији заједно и истовремено урадимо тест интелигенције било ког британског државног универзитета, који можете ви изабрати, само да буде под он-лине супервизијом тог универзитета. Од 15 минута колико траје цео тест даћу вам пет минута предности. Ако ја изгубим нећу се више бавити овим послом, а ако ви изгубите не морате ништа да урадите - мислим да је предлог фер.


У ишчекивању вашег цењеног багерског одговора, срдачан поздрав свим академским "крамповима и багерима" - написао је Жељко Митровић.