Славко Симић, посланик Српске листе у претходном и садашњем сазиву Скупштине тзв. Косова постављен је за новог начелника косовско-митровачког округа. На тој фунцкији заменио је Васу Јелића, досадашњег начелника који је отишао у пензију.


Симић је постављен на предлог Бранка Ружића министра државне управе и локалне самоуправе и Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију на седници Владе Србије 28 новембра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српска листа предала кандидатуру за косовске парламентарне изборе


-Добио сам снажну подршку и поверење Владе Србије али и велику одговорност да успоставим координисани рад са Канцеларијом за КиМ ресорним министарством, локалним самоуправама на територији округа и инспекцијским службама. Мој примарни циљ и задатак на позицији начелника биће јачање у спровођење државне политике заштита државне имовине и наставак борбе за енсметани рад и фунцкионисање институција Републиек Србије на територији Косова и Метохију као и обезбеђивање основних предуслова за реализацију инфрструктурног економскох и пољопривреднох развоа косовско-митровачког округа - рекао је Симић за “Новости”.