Противници бојкота на „чишћењу“: ДС распушта „непослушне“ одборе

Д. М. - С. С. Р.

уторак, 03. 12. 2019. у 10:33

Противници бојкота на „чишћењу“: ДС распушта „непослушне“ одборе

Фото В.Данилов

Омладина ДС у среду поново са лидером Зораном Лутовцем, он планира наставак "сече" по одборима који сматрају да бојкот избора није добра идеја

ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Зоран Лутовац накратко је, недељним разговорима са омладинцима, смирио страсти, али је расплет сукоба, који се заоштрио у суботу распуштањем београдског Одбора и Омладине ДС, у овој партији још далеко.

Наиме, како сазнајемо, намера је да се "преиспита рад" свих одбора чији се чланови "сумњиче" да не спроводе политику ДС, односно сматрају да бојкот избора није добра идеја. Руководство странке досад је због ове "непослушности" распустило седамдесетак филијала.

Многи у ДС сматрају да ово има за циљ да се до наредне изборне скупштине странке скрајну сви који се противе Лутовчевој идеји о заједничком деловању са Драганом Ђиласом у оквиру Савеза за Србију, а актуелном шефу ДС обезбеди још један мандат.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Омладина ДС и Лутовац постигли договор: Лидера демократа питали о рушењу странке

Догађаји са омладинцима добиће нови чин у среду, када ће уследити још један састанак са лидером партије, а до тада најмлађи кадар треба да добије писано објашњење о одлукама Председништва и Извршног одбора, односно због чега су распуштени. Затим ће се жалити статутарној комисији, која треба коначно да пресече. На савет Лутовца изнет на састанку у недељу увече, да поново организују изборе за Демократску омладину - не пристају.

Заменик председника ДС Саша Пауновић сматра да је жеља групе чланова ГО да странка напусти СзС и изађе на изборе само маска за разбијање опозиционог фронта и дискредитацију бојкота. Он је објаснио да је до најновијих подела у ДС дошло због поклапања интереса СНС и дугогодишњих професионалних посланика, који "по сваку цену желе да остану парламентарци":

Зоран Лутовац,фото В.Данилов

- Они хоће да наставе да примају посланичку плату, па зато желе ДС изван СзС и излазак на изборе у проевропском блоку. Ти посланици би били много искренији када би рекли да желе и даље да буду посланици по сваку цену, уместо да врте укруг причу о немогућности сарадње са Дверима или о одступању од европских вредности - казао је Пауновић за "Глас Шумадије".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Чекају га од јуче: Лутовац стигао у централу ДС, разговара са Омладином

БУНТ У СКУПШТИНИ

ОДАВНО се спекулише да је скоро цео посланички клуб против Лутовчеве политике и да сматра да је улазак ДС у Ђиласов блок штетан за демократе. То је и потврдио посланик Радослав Милојичић изјавом да се свако ко у СзС изнесе другачије мишљење одмах проглашава издајником. Иначе, седницу ГО у суботу, осим Милојичића, напустили су и парламентарци Балша Божовић, Александра Јерков...


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације