КРУШЕВАЦ-ВИШЕ хиљада Крушевљана прошетало је вечерас централним улицама града у знак подршке председнику Александру Вучићу. Грађани су носили два већа транспарента са исписаним речима “Ђиласе, не убијај Србију” и “Стоп крвавом сценарију”. Шетња је трајала дуже од 45 минута, будући да је кренула од седишта Расинског управног округа у Балканској улици, преко Трга косовских јунака, наставила се Видовданском улицом све до Трга Костурница.

Прочитајте још: Протест у Нишу: Хиљаде људи се окупило да подржи Вучића после насловница у “Нину и “Данасу”


У Градском одбору СНС “Новостима” је предочено да иза организације достојанствене шетње која треба да представља јединствен одговор на бруталне нападе на председника Србије стоје искључиво грађани Крушевца. А они су високо подигнутих руку носили исцртане мете и знаке “Стоп”, као симбол отпора нападима на Александра Вучића.

-Овде показујемо колико грађани подржавају председника Вучића и показују колико су неправедни напади на њега,да је то чин који није примерен људима, који држе до свог достојанства - истиче Ненад Андрић, председник Градског одбора СНС у Крушевцу,додајући да странка није могла да се оглуши на жеље грађана, који су почели да се окупљају.

Крушевљани су се о шетњи на коме није било јавних обраћања и говора, информисали углавном путем друштвених мрежа. Револтирани насловним страницама недељника НИН и карикатуром у дневном листу “Данас”,које, додају, импицирају председника Вучића као мету.

-Нећемо да нам председник буде мета,као да и ми будемо мета, хоћемо демократију у земљи, зато смо овде да дамо подршку-каже Предраг Вукићевић, потпредседник Градског одбора СНС-а.

Процене су присутних да је на скупу било најмање 5.000 људи,који су само мирно прошетали предвиђеном трасом. Поједине прилазне улице центру Крушевца биле су једно време блокиране, услед густе колоне људи која се кретала.Када је шетња приведена крају, почетак колоне био је на Тргу Костурница, а њен крај назирао се надомак Трка глумаца.