Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је данас поподне да Бошко Обрадовић и припадници бившег режима Драган Ђилас, Вук Јеремић и други Србију гледају искључливо очима "гладним плена".

"Осим што је патолошки лажов, којем можете да видите да лаже чим отвори уста, Бошко Обрадовић је и део криминалне организације Драгана Ђиласа која је одговорна за вишемилионске пљачке РТС-а, „Телекома Србије“ и многих других предузећа у периоду од 2004. до 2012. године", навео је Стефановић у саопштењу.

Прочитајте још: Омладина ДС и Лутовац постигли договор: Лидера демократа питали о рушењу странке


Да ли ће тужиоци и судије у истрагама успети да дођу до кључних носилаца корупције из тог времена или ће одговарати само њихови директори и извођачи нечасних радова попут Ђиласовог кума Александра Стаменковића, бившег директора „Градске чистоће“, који је кроз намештене тендере за подземне контејнере опљачкао Београђане, заиста не знам, каже Небојша Стефановић, али, додаје, грађани Србије знају ко је тада био на челу земље и ко је предводио пљачку.

"Посебан нонсенс представља чињеница да у мору лажи Бошко Обрадовић и његов ментор Драган Ђилас више нису у стању ни да се определе да ли сам најближи сарадник Александра Вучића или водим рат против њега", наводи Стефановић и подсећа да је више пута рекао да је Вучићу потребно само да затражи његову оставку и да би је имао у најкраћем року, баш као што може и да га смени.

Подсећа и да је много пута поновио и да је поносан што је део тима који је умногоме поправио катастрофално стање које су грађанима оставили Ђилас, Јеремић, Обрадовић и њима слични.

"Сада ми је и потпуно јасно да они Србију виде само очима које су гладне плена, сукоба око фотеља, жељне кланова, јер то је једини начин на који они доживљавају бављење политиком и једина будућност какву би наменили Србији", закључио је Стефановић.


ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ: ОБРАДОВИЋ ПОНОВО СЕЈЕ СТАРЕ ЛАЖИ


Чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) Биљана Поповић Ивковић оценила је данас да један од лидера опозиционог Савеза за Србију Бошко Обрадовић у својим нападама на министра унустрашњих послова Небојшу Стефановића само "сеје нове старе лажи и небулозне конструкције".


"У недостатку било какве политичке идеје и чињеница, Бошко Обрадовић, осим евидентних претњи и агресије која избија из његових ријалити наступа понедељком, сеје нове старе лажи и небулозне конструкције, увлачећи у своје прљаве игре неизоставно и чланове породица", рекла је у саопштењу за јавност Поповић Ивковићева.


Обрадовић је данас на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да у СНС постоје два клана, један је наводно клан председника странке и Србије Александра Вучића, а други Небојше Стефановића, иза којих стоје, како је рекао, различити послови, међу којима се "једни баве трговином дрогом, а други оружјем и некретнинама".


Биљана Поповић Ивковић рекла је да је јасно да у изјавама Обрадовића "постоји само један циљ, а то је прикрити чињеницу да је његов газда (Драган) Ђилас обављајући државне функције дошао до вртоглавих 619 милиона евра промета својих компанија, прихода од 105 милиона евра и некретнина вредних 25 милиона евра, што представља незапамћену појаву у политичкој историји Србије, а и много шире".


"Небојша Стефановић је, дакако, човек с, највише, од стране опозиције, измишљених кумова у Србији, али зато Драган Ђилас има стварне кумове и блиске сараднике", каже Биљана Поповић Ивковић, која и државна секретарка у МУП-у.


Она је навела да је један годинама недоступан правосудним органима, а некада је био директор "Градске чистоће“, док је против другог Тужилаштво за организовани криминал подигло оптужницу због злоупотреба у реконструкцији Булевара краља Александра 2009. године којом је градски буџет оштећен за око шест милиона евра.


"Штета што Бошко Обрадовић није био тако близак са Драганом Ђиласом у оно време када је уводио ријалити у Србију, сигурно би добио једну од кључних улога и толико жељену пажњу свих медија, с обзиром да су сви били под Ђиласовом контролом. Данас му остаје да се бори за своје место у новом формату Ђиласовог прљавог политичког ријалитија у народу познатом и као ''Изговори што већу лаж''", закључила је Биљана Повповић Ивковић.