Избори ће коштати више од милијарде: У буџету одвојен новац и за излазак на биралишта

В. М.

02. 12. 2019. у 13:27

Избори ће коштати више од милијарде: У буџету одвојен новац и за излазак на биралишта

Фото Дарко Дозет

За организовање парламентарних и локалних избора наредне године, у делу буџета намењеном Народној скупштини, биће издвојено око 1,2 милијарде динара

ЗА организовање парламентарних и локалних избора наредне године, у делу буџета намењеном Народној скупштини, биће издвојено око 1,2 милијарде динара.

Највећи део тог новца биће потрошен на ставку "накнаде запосленима и остали посебни расходи" која ће државну касу коштати нешто мање од 825 милиона динара. На изборни материјал биће потрошен 141 милион динара, а готово исти износ издвојен је и за услуге по уговору. За трошкове путовања резервисано је седам милиона динара, док је за ставку "стални трошкови" спремно 58 милиона.

У оквиру суме предвиђене за изборе налази се и 37 милиона динара који су планирани за обуку чланова бирачких одбора. Начин на који ће обука бити организована још није утврђен јер је предлог и даље на јавној расправи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Током кампање и медији "на скенеру": Поступци и против учесника на изборима који позивају на насиље и мржњу

Осим на око 8.500 бирачких места у Србији, на пролеће наредне година гласаће се и на 45 места у дипломатско-конзуларним представништима у иностранству. За организовање гласања у дијаспори држава је припремила укупно 5,6 милиона динара. Буџетом је предвиђен и трошак од 29,2 милиона динара за подршку раду РИК.

ПОСЛАНИЦИМА 660 МИЛИОНА

ЗА рад Народне скупштине током наредне године, не рачунајући трошак који се односи на изборе, предвиђено је око 2,1 милијарда динара. Трошкови који се односе на рад посланика износиће око 660 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације