ПРАВО да верујемо у успех на предстојећим републичким изборима даје нам чињеница да нам из месеца у месец расте рејтинг. Према последњем истраживању, Покрет обнове Краљевине Србије је на око 3,5 одсто подршке. Свакодневно радимо на терену и у овом моменту од 176 градова и општина у 155 имамо штандове за промоцују странке и раговор са грађанима.

Овако у разговору за "Новости" лидер ПОКС Жика Гојковић коментарише како би његова странка, која постоји тек 26 месеци, могла да прескочи цензус.

- Пред нама су још четири месеца озбиљног рада да добијемо потребан број гласова, како би парламент први пут после много деценија добио посланички клуб којем је циљ Краљевина Србија. Презадовољан сам што немамо политичког или тајкунског газду и што смо све до сада успели да остваримо са скромним средствима.

* Кажете да је у Србији 30 одсто монархиста, може ли се то пресликати на изборне резултате?

- Тешко, јер је то трећина бирача. Међутим, према нашим истраживањима велики број монархиста до сада није гласао. Највише због тога што нису имали опцију која се директно залаже за повратак монархије и јер су их изневерили лажни монархисти, који су ту идеју користили да прикупе гласове, а после избора заборављали на њу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Санкиције за непослушне : Распуштен Београдски одбор и Омладина ДС

* Размишљате ли о коалицијама?

- Жеља огромне већине у ПОКС је да наступимо самостално, под барјаком Краљевине Србије.

* Имате ли формирану изборну листу и да ли ће на њој бити познатих људи?

- Не још. Томе ћемо опрезно поступити због жеље да изаберемо најбоље људе, који ће заступати идеје српске традиције, едуковати их о стварним чињеницама из наше историје, припремати терен за повратак краљевине преко референдума, или избора за уставотворну скупштину. Рано је да откривамо имена, јер тада почињу разни притисци.