Коалициони споразум између Самоопредељења и Демократског савеза Косова (ДСК) биће потписан у понедељак 2. децембра.

Након данашњег састанка председника Самоопредељења Аљбина Куртија и Исе Мустафе из ДСК-а, саопштено је да су две странке у потпуности ускладиле програм будуће косовске владе, пренео је портал Косово онлајн.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Поједини политички кругови у Вашингтону опседнути утицајем Москве: Шта се крије иза америчке "завесе"?

Из Покрета Самоопредељење је саопштено да је усклађивање владиног програма између Самоопредељења и ДСК у потпуности завршено.


Такође је најављено да ће одговорности за управљање бити подељене наредних дана, "разјашњењем ставова и захтева обе стране".


"Данас су се у Скупштини Косова срели председик Самоопредељења Аљбин Курти и председник ДСК-а Иса Мустафа. Састанак је завршен стопостотним усклађивањем програма управљања и договором о свим отвореним питањима", навело је Самоопредељење.


"Од два различита начина владиног кабинета са дванаест министарства које су понудили радни тимови наша два субјекта, Курти и Мустафа одлучили су се за прву верзију. Наредни корак биће избор одговорности у заједницком управљању, за које су разјашњене позиције и захтеви. Дакле, тема је отворена и дефинисано је начело решења, које ће на крају бити закљуцено споразумом у понедељак“, навео је покрет Самоопредељење на Фејсбуку.