Владимир Врбашки демантовао СЗС о Гакову, наговестио кривичну пријаву

Бета

29. 11. 2019. у 21:05

Владимир Врбашки демантовао СЗС о Гакову, наговестио кривичну пријаву

Фото илустрација: Depositphotos

Врбашки пише да „под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављује да је поменути чланак и наводи у њему, а у вези са њим апсолутна неистина“
Владимир Врбашки је данас доставио текст Новинској агенцији Бета у којем наговештава кривичну пријаву демантујући саопштење Савез за Србију (СЗС) у Војводини од четвртка у којем СЗС питао „Да ли Војводина плански постаје регион за гајење марихуане?“.


Врбашки пише да „под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјављује да је поменути чланак и наводи у њему, а у вези са њим апсолутна неистина“.

„Гаково није у мом поседу од 2016. године. Како се већ више од деценије бавим пољопривредом, и један сам од најуспешнијих бизнисмена на том пољу, провокације оваквог типа не могу да наруше ни мој углед ни моје пословање јер су сви моји сарадници навикли да у фирмама које су у мом власништву добију проверен, квалитетан производ, а не маглу и приче на којима су се богатили и сада се богате разни припадници горе поменутог савеза“, пише у демантију.

„Овом приликом бих позвао да неко јавно именом и презименом стане иза ових изјава како бих могао да против истих поднесем кривичну пријаву. Вас као медије и креаторе јавног мњења бих замолио да убудуће проверите информације пре него што исте објавите, јер пре свега истина треба да буде представљена вашим читаоцима“, закључио је Владимир Врбашки.

Савез за Србију (СЗС) у Војводини је у четвртак саопштио да тражи од тужилаштва и полиције да хитно провере индиције које указују да, како пише СЗС, „Војводина постаје база за производњу и продају наркотика од стране криминалних кланова блиских врху државне власти“.

СзС је у саопштењу навео да на то указује „најновије откриће 12 хектара засада марихуане на пољопривредном добру код Старе Пазове“ и да је пре Старе Пазове нађено „слично пољопривредно добро у Гакову код Сомбора, на којем су откривени засади марихуане и лабораторија за прераду те биљке“.

„Све то у власништву извесног Владимира Врбашког из Врбаса, блиског врху Српске напредне странке (СНС).

Као и у случају Гакова, тако је и власник имања код Старе Пазове, тобожњи пољопривредник који користи субвенције државе и којег су редовно посећивали високи државни и партијски функционери попут Зорана Бабића, Александра Вулина и локалног руководство СНС-а“, писало је у саопштењу СзС од четвртка, уз указивање да су то „проверене и доказане чињенице“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)