Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма примио је делегацију Грчке и разговарао о туристичкој сарадњи.


- Од 86 милиона евра буџета општине Катерини, 60 одсто долази од туризма. Зато је за нас веома важно да сви туристи који долазе из Србије и Јагодине, искључиво због рада председника Скупштине града Драгана Марковића Палме, наставе да долазе, да помажу нашу општину. Будите сигурни да ће нова влада Катеринија имат у виду да уради све како би српски туристи имали што бољи годишњи одмор – рекао је на данашњој конференцији за новинаре градоначелник Катеринија у Грчкој Констандинос Коукодимос и додао да ће наредне године туристе дочекати чистије море, асфалтирани паркинзи и осветљено шеталиште.


Марковић је подсетио да су последњих 15 година средњошколци о трошку општине Јагодина летовали у Паралији и додао да ће од наредне године и свршени основци летовати у Грчкој.


- Пошто је реч о малолетној деци, са њимаће моћи да пође по један родитељ. На тај начин ће 1.300 родитеља бесплатно непланирано летовати – оценио је Марковић и позвао све гардоначелнике борда Грчке, међу којима је и Коукодимос, да дођу у Србију како би видели шта они увозе и шта је то што Србија може да им понуди.Фото: З. Глигоријевић


Прочитајте још: Палма: Србија и Грчка неким земљама требају само када треба да реше свој проблем


Како је у делегацији био и власник ланаца супермаркета у области Пиериа Константинос Питсиа, Марковић је предложио да се српска роба нађе на рафовима његових маркета.


Грчка делегација данас је обишла неколико јагодинских фабрика и туристички комплекс.


Фото: З. Глигоријевић