Централна изборна комисија потврдила је коначне резултате ванредних парламентарних избора, одржаних 6. октобра, према којима су на прво и друго место задржали Покрет Самоопредељење, односно Демократски савез Косова.

Коалиција Фатмира Љимаја и Беџета Пацолија прешла прешла је изборни праг.

Председница ЦИК, Ваљдете Дака, изјавила је да је одлука о потврђивању коначних изборних резултата донета након што су Веће за притужбе и жалбе и Врховни суд саопштили да су све жалбе размотрене, пренела је приштинска Коха.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гласови из Србије искључени: Завршено поновно пребројавање листића на Ким

Према потврђеним коначним изборним резултатима Покрет Самоопредељење је освојио 221.001 гласова или 26,27 одсто, ДСК је добио 206.516 гласова или 24,54 одсто, ДПЛ је трећа са 178.637 гласова или 21,23 одсто.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Српска листа о одлуци Изборног панела за жалбе косовског ЦИК-а: Приштина поништила гласове расељених јер сви припадају Српској листи

Коаллиција Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја и Социјалдемократске партије Шпент Ахметија је освојила 96.872 гласова или 11,51 одсто, док је званично коалиција Иницијатива-АКР-ПД, Фатмира Љимаја и Беџета Пацолија прешла изборни праг са 42.083 гласова, или 5,002 одсто.