Обележено 180 година дипломатских односа Француске и Србије: Унук Франша Депереа међу званицама на свечаности

Novosti Online

21. 11. 2019. у 18:04

Обележено 180 година дипломатских односа Француске и Србије: Унук Франша Депереа међу званицама на свечаности
Званице су биле из редова сенатора и посланика, представника дипломатског и војног кора, професора унивезитета, угледних новинара, представника Српске православне цркве

ПОВОДОМ 180 година од успостављања дипломатских односа између Француске и Србије амбасадор Србије у Паризу Наташа Марић је 20. новембра 2019. године организовала панел дискусију на којој су учествовали бивши француски министар, сенатор и посланик Жан-Пјер Шевенман, професор Жан-Пол Блед, спољни члан Српске академије наука и уметности, историчар Фредерик Ле Моал, заменик уредника Фигаро Магазина Жан-Кристоф Буисон, доскорашњи амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони и унук маршала Франша Депереа Кристијан Франш Депере, наводи се у саопштењу Културног центра у Паризу.

Званице из редова сенатора и посланика, представника дипломатског и војног кора, професора унивезитета, угледних новинара, представника Српске православне цркве у Паризу, српских студената и истакнутих чланова дијаспоре су имале прилике да од уважених представника француских политичких, дипломатских и академских кругова чују шта је то што је обележило скоро два века званичних дипломатских односа Француске и Србије.

Двочасовну дебату пратила је сесија питања и одговора, а догађај је окончан свечаним коктелом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације