ОСОКОЉЕНИ порукама белосветских, мањих и већих моћника, да Србија треба да призна тзв. Косово, Албанци су најавили да ће 28. новембра окупљањем обележити Дан заставе, национални празник Албаније и тражити да се Бујановац, Медвеђа и Прешево припоје лажној држави?!

Запад ће, по ко зна који пут, сецесионистичке намере да подведе под права мањина и да чека реакцију наше земље, жмурећи на истину "скривену" испод албанских застава, које ће се тог дана зацрвенети и зацрнети усред Србије. И које се, с времена на време, завијоре на званичним институцијама Србије у Прешеву и Бујановцу, иако то закон изричито забрањује.

Под параваном права мањина, на национални албански празник шетаће ветерани тзв. Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе, познати и по томе што сваке године манифестацијом "Дани капетана Лешија", одају почаст убијеном команданту теророристичке организације Ризвану Ћазимију. А, тешко да ће то изазвати критике попут оних када се, на пример, српски генерали, повратници из Хага, појаве на некој јавној манифестацији.


Прочитајте и:Haradinaj proglasio Dan zastave Albanije neradnim na KiMИзлишно је причати о томе шта би се десило да српска тробојка осване на званичној институцији неке од држава широм света где је наша дијаспора. Јер, јасно је да аршини одавно нису исти. Тако су сецесионистичке намере Албанаца или цртање граница у Рашкој области, право националних мањина, а заштита интереса и територијалног интегритета наше земље - "српска агресија".

У сваком случају, Србија због обележавања националног празника Албанаца, свакако, неће подићи белу заставу. Јер, једино што у овом перформансу има макар мало смисла јесте слоган под којим се одржава - "Доста више".