ГРУПА проевропских опозиционара, међу којима су и неки посланици ДС и функционери СДС, Нове странке и ПСГ, представиће у суботу декларацију "За европску Србију". Листа политичара који су стали иза декларације, због њихових ставова о бојкоту избора, евроинтеграцијама и проблему КиМ, пробудила је спекуалције да је реч о стварању покрета, као алтернативе Савезу за Србију.

Документ је иницирала организација "Србија 21" коју су пре две године основали Бојан Ђурић и Иван Андрић, некадашњи чланови ЛДП, а као говорници на представљању декларације најављени су посланици ДС Гордана Чомић, Наташа Вучковић и Весна Марјановић, чланови СДС Марко Ђуришић и Ненад Константиновић, функционер Нове странке Арис Мовсесијан, као и заменик председника ПСГ Петар Милетић. Реч је углавном о политичарима који имају скептичан став према бојокоту, али су и, за разлику од СзС, чврсто опредељени за европске интеграције и против замрзнутог конфликта на КиМ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тражили оставку министра полиције Небојше Стефановића на основу неистина

Извор "Новости" из опозиционих кругова наводи да није искључено да би "Србија 21" могла да постане нека врста "прихватилишта" за опозиционаре који су незадовољни правцем у којем иду њихове странке.