Скандал на Малдивима: Бивши министар добио два милиона долара за признавање независности Косова?

Novosti online

19. 11. 2019. у 20:33

Скандал на Малдивима: Бивши министар добио два милиона долара за признавање независности Косова?

Фото: Depositphotos

Медији на Малдивима јавили су данас да је посланик Мохамет Нашед поднео захтев парламенту да спроведе истрагу и утврди чињенице о овом случају
Бивши министар спољних послова Малдива, Ахмет Шахед, осумњичен је да је примио мито, два милиона долара за признање независности Косова, јавља вечерас Зери.

Медији на Малдивима јавили су данас да је посланик Мохамет Нашед поднео захтев парламенту да спроведе истрагу и утврди чињенице о овом случају.

У захтеву се, преноси Зери, тражи и да се одлука о признавању Косова преиспита као и да ли је тај поступак у складу са међународним стандардима.

У поредлогу који је поднет парламенту, наведена је и изјава косовоског министра спољних послова Беџета Пацолија у којој признаје да је трошио новац лобирајући како би повећао број земаља које ће признати Косово.

Малдиви су признали независност Косова у фебруару 2009. године, скоро годину дана након проглашења независности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

deda

20.11.2019. 08:26

Siptare ce skupo kostati to lazno priznane a nakraju nece biti nista od toga bacene pare koje su i ovako i onako stecene kriminalom.

Vatro Marx

20.11.2019. 14:09

Nije jedoini koji je primijo mito. Albanac je po cijelom svijetu davao ogromne dolare, a narod na Kosmetu je u kriticnoj situaciji i velikom siromastvu.