БУЏЕТСКА инспекција Града Београда утврдила је да је бивше руководство Спортско-рекреационог центра "Милан Гале Мушкатировић", под контролом председника општине Стари град Марка Бастаћа направило минус знатно већи од милион евра.

Ово је у понедељак изјавио директор овог спортског комплекса Јован Кнежевић, и поручио да га не плаше претње које су, према његовим речима, почеле на промоцији књиге Горана Весића, а кулминирале у недељу увече.

- Са непознатог броја сам добио претње смрћу, да нећу дочекати Нову годину - каже Кнежевић. - Све сам пријавио полицији. Ниједна врста претње мени, сарадницима, породици, на мене неће утицати. Није први пут, а у овој држави постоји ред и неко ко може да ме заштити.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Уједињење мимо Ђиласа и Лутовца: Удружују се општински одбори ДС и СДС на локалу

Кнежевић објашњава да је Градска буџетска комисија на 274 странице утврдила да је у пословању бившег менаџмента било много неправилности и незаконитости.

- Ниједно руководство у последњих пет година није се водило домаћински, ни законито у управљању Центром. Одређеним локалима издаван је простор без икаквог јавног надметања, по принципу договора. Неким објектима дозвољена је промена намене без законског договора, а за одређена кашњења у плаћању никад није наплаћена законска камата, чиме је буџет оштећен за велики новац.

Ново руководство ће, упркос свему, успети да дочека Нову годину "у плусу", без обзира на то што је "затечено очајно стање", најављује Кнежевић. Подсећа да је у мају било искључено грејање, са дугом већим од милион евра и кредитом за рефинансирање.

ЈЕДВА ОПСТАЛИ

БЕОГРАД је почетком августа преузео управљање над базеном и целокупном градском имовином СРЦ "Милан Гале Мушкатировић". Како је тада објашњено, дугови овог општинског предузећа износили су више од милион евра, што је довело у питање рад Центра. За наредни период, актуелни директор Кнежевић најављује нове пројекте и садржаје на пливалишту.