ЗАГРЕБ - Председник Србије Александар Вучић састао се данас са генералним тужиоцем Руске Федерације Јуријем Чајком, који му је честитао на успесима које је Србија до сада постигла и подржао његове напоре у циљу спровођења реформи у свим областима.


Како је саопштила Прес служба Председништва, Вучић и Чајка су срдачном и пријатељском разговору констатовали да од 2012. године сарадња Србије и Руске Федерације у области правосуђа, заједничког деловања органа гоњења и два министарства правде бележи узлазни тренд.


Председник је, наводи се, изразио задовољство због недавно закључених споразума између Србије и Руске Федерације, као и Републичког јавног тужилаштва Србије и Генералног тужилаштва Руске Федерације, који ће омогућити размену стручних искустава и усавршавање носилаца јавно тужилачке функције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић се састао са Ричардом Муром


СПОРАЗУМ ДВА ТУЖИЛАШТВА

РЕПУБЛИЧКИ јавни тужилац Загорка Доловац и Генерални тужилац Руске Федерације Јуриј Чајка потписали су у Београду Програм сарадње између два тужилаштва који ће бити реализован између 2020. и 2022. године. Овим програмом настављају се успешни професионални односи успостављени 2012. године, када је потписиван први споразум. Нови обухвата размену искустава у борбИ против организованог криминала, тероризма, трговине и кријумчарења људи, прања новца и одузимања имовине проистекле из кривичног дела.