Зашто се крстим као православац: Нови амерички амбасадор открива да ли је прешао у нашу веру

Novosti online

12. 11. 2019. у 21:29

Зашто се крстим као православац: Нови амерички амбасадор открива да ли је прешао у нашу веру
Новоименовани амбасадор САД у Србији Ентони Годфри пре неколико дана снимљен је у шетњи Калемегданом и посети цркви Ружици
Новоименовани амбасадор САД у Србији Ентони Годфри пре неколико дана снимљен је у шетњи Калемегданом и посети цркви Ружици. На снимку који је објављен на друштвеним мрежама види се како се амбасадор Годфри крсти са три прста. Такав његов гест наишао је на салву позитивних коментара на Фејсбуку, а многи су се запитали да ли је амбасадор САД у Србији прешао у православље или се потрудио да поштује верску традицију.

- Нисам се преобратио у православље, али је мој отац био дубоко под утицајем византијске традиције и од тада је остало да се прекрстим у стилу православаца, са три прста - каже амбасадор Годфри.


Ентони Годфри је постао амерички амбасадор у нашој земљи крајем прошлог месеца, и том приликом је заменио свог претходника Мајкла Ската. Као један од главних задатака током свог мандата наводи залагање за нормализацију односа између Београда и Приштине.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Neverovatna je obolelost

13.11.2019. 07:42

zapadne civilizacije! Sve živo napadaju i otimaju, a džaba im! Dušu ne možeš da uzmeš kad je nemaš!

Milisav

13.11.2019. 09:36

Imponuje nam da Njegova ekselencija Ambasador zeli da upozna srpsku kulturu i tradiciju. Nadam se da ce mu poznavanje vizantijske tradicije pomoci da bolje razume vizantijeks korene i znacaj srpskih manastira i crkava na Kosovu i Metohiji, i na sevru Makedonije i Albanije. To su prava mesta da se pokloni i pomoli Bogu za zdravlje i napredak.

kekec

13.11.2019. 09:56

ne mogu da razumem da se uopste raspravlja o tome kako se taj covek krsti??pa, za hriscane bi trebalo biti apsolutno svejedno da li se krste sa tri prsta ili jednim ili celom rukom, i jel idu levo ili desno! neverovatno da o tome pisu novine!!! to zapravo problem i pokazuje koliko su srbi optereceni pravoslavljem i uverenjem da su svi ljudi na svetu zapravo - srbi! e, a onda se srbi pitaju zasto ih drugi narodi ne vole.

друг Чабор

13.11.2019. 10:02

задруга уживо!он као обилази и крсти се по нашки, а ви га као "тајно" снимате....шоу!

Дејан

13.11.2019. 10:12

Очигледно нас и даље сматрају за будале са кратком памећ

тлн

13.11.2019. 14:25

Крсти се да наложи масу.....да се раја пали и жари!

Sep

13.11.2019. 16:56

to je amer sve ce oni da urade ako imaju intrees i korist ne verujem im ni kada se krste sa tri prsta