Председник Вучић одазвао се хитном састанку на иницијативу председника Француске Емануела Макрона, после ког је изјавио да Макрон и Европа желе да имају најзначајнију улогу по питању косовског питања, али да није дошло до "дубинског" састанка.


- Сигурно је да Европа жели јасну улогу у даљем дијалогу Београду и Приштине – рекао је Вучић, истичући да је став Србије и даље да прво морају да укину таксе, па да тек онда може доћи до наставка дијалога.


- Наставак дијалога када укину таксе! Тек тада можемо да седнемо за сто - рекао је Вучић.


Како каже, био је веома реалистичан и помало песимистичан, али и потпуно искрен.


- Није било дубинског састанка, нити је то могуће решити на овакав начин - рекао је Вучић, и додао да је Тачи говорио како ће да формирају владу почетком децембра, као и да је он поновио да неће.


- Онда се Тачи сам сложио са тим – казао је Вучић.


У контексту „Малог шенгена“, Вучић је рекао да њему нису пречи албански произвођачи, већ како каже, спрски.


- Србија има суфицит и са Хрватском и са Словенијом. Ја о томе не причам нигде. Српски политичари, сем оних у опозицији, то разумеју. Продаваћемо све што направимо много више свима другима – казао је председник Вучић кометаришући резултате дводневног састанака у Охриду где је договорен „Мали шенген“, који подразумева слободан проток људи и робе у региону.


Прочитајте и: Makron iznenada pozvao Vučića i Tačija na sastanak


- Нама треба отворено тржиште, јер желимо да будемо најјачи. Због чега не би могли да имамо брзе траке за камионе и да би се роба брже превозила? Не разумем шта је у питању и шта замерају – питао се председник Вучић након критика опозције на рачун „Малог шенгена“.


Марниика Тепић је оптужила председника да је непосредно пре гостовања у Уптинику разговарао са директором ГИМ који се повезује са Крушиком.


- Нисам разговарао са тим човеком. То су бедни лажови. Имам један телефон и то може да се провери – казао је председник Вучић за Пинк.


- Један разговор да сам имао са тим човеком знало би се. То може лако да се провери – рекао је, преноси Пинк.рс.