Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри изјавио је данас у Београду да САД стопроцентно подржава модерну, демократску и просперитетну Србију, чланицу европске породице држава, земљу у којој владају мир, демократија и владавина права.

У изјави после сусрета са члановима Америчке привредне коморе у Србији, Годфри је рекао да САД подржавају модерну и просперитетну Србију и изразио наду ће се у том правцу ствари развијати у будућности, јер је то начин да се млади људи задрже у Србији


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Амерички амбасадор се крсти са три прста: Снимљен у цркви Ружици, бура на интернету (ВИДЕО)

"Чланице Америчке привредне коморе запошљавају 20.000 људи, уложиле су четири милијарде долара и надам се да ће у будућности ове бројке расти", рекао је амбасадор САД у Србији и додао да су његова врата увек отворена за чланове пословне заједнице.

Председница Америчке привредне коморе Јелена Павловић рекла је да је сусрет са новим амбасадором била прилика да сазнају који су приоритети у односима САД и Србије.

Она је истакла да су чланови коморе на бранчу са амбасадором разговарали о економским питањима у Србији и региону, о подршци путу Србије ка Европској унији, као и о унапређењу владавине права.

Америчка привредна комора у Србији ове године слави пунолетство, окупља више од 200 стотине америчких, међународних и великих домаћих компанија, подсетила је она и рекла да је комора била носилац бројних иницијатива што ће наставити да ради и даље уз изузетну сарадњу са амбасадом САД.