САД сто одсто подржава модерну и демократску Србију: Амбасадор Годфри са члановима Америчке привредне коморе

Танјуг

12. 11. 2019. у 12:50

САД сто одсто подржава модерну и демократску Србију: Амбасадор Годфри са члановима Америчке привредне коморе

Ентони Годфри / Фото Танјуг - Зоран Жестић

Надам се да ће у будућности још више расти бројке о броју запослених и улагањима чланица Америчке привредне коморе у Србији, изјавио је амбасадор САД Ентони Годфри

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри изјавио је данас у Београду да САД стопроцентно подржава модерну, демократску и просперитетну Србију, чланицу европске породице држава, земљу у којој владају мир, демократија и владавина права.

У изјави после сусрета са члановима Америчке привредне коморе у Србији, Годфри је рекао да САД подржавају модерну и просперитетну Србију и изразио наду ће се у том правцу ствари развијати у будућности, јер је то начин да се млади људи задрже у Србији


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Амерички амбасадор се крсти са три прста: Снимљен у цркви Ружици, бура на интернету (ВИДЕО)

"Чланице Америчке привредне коморе запошљавају 20.000 људи, уложиле су четири милијарде долара и надам се да ће у будућности ове бројке расти", рекао је амбасадор САД у Србији и додао да су његова врата увек отворена за чланове пословне заједнице.

Председница Америчке привредне коморе Јелена Павловић рекла је да је сусрет са новим амбасадором била прилика да сазнају који су приоритети у односима САД и Србије.

Она је истакла да су чланови коморе на бранчу са амбасадором разговарали о економским питањима у Србији и региону, о подршци путу Србије ка Европској унији, као и о унапређењу владавине права.

Америчка привредна комора у Србији ове године слави пунолетство, окупља више од 200 стотине америчких, међународних и великих домаћих компанија, подсетила је она и рекла да је комора била носилац бројних иницијатива што ће наставити да ради и даље уз изузетну сарадњу са амбасадом САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Trig

12.11.2019. 13:38

Kako ubacuju ovu rec"modernu".Da li ste primetili koliko je puta onaj kriminalac Milo izgovorio"moderna"Crna Gora.Ista kuhinja,samo mi Srbi ne zelimo da budemo toliko"moderni"i da klimamo glavom za svako zlo koji Amerikanci naprave.Sto dalje od nas,bando jedna.

Mama

12.11.2019. 18:56

Zasto ih ne podnosim?!Sankcije,oluja,bombardovanje,otimacina Kosova,Podrska Siptarima ,ucene

Djordjina Lee

13.11.2019. 01:20

Drugim rečnim ništa novo tu bajku smo već čuli , ameri nikog ne pomažu ako ne igraju kako oni sviraju !

Цецко

14.01.2020. 18:33

"Модерна" Србија, као што сте се ви "модернизовали". Вратили сте се каубојштини.и запалили читав свет због ваших незајажљивих тајкуна.