Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је данас кривичну пријаву против особа које су из специјалне касе у згради Савезног извршног већа (СИВ) на Новом Београду украле документацију о суђењу и убиству команданта Југословенске војске у отаџбини генерала Драгољуба Михаиловића.

"Комунисти су по сваку цену крили истину од народа јер су се Драже и мртвог плашили. Зато нас не чуди што су документацију покрали из архива и сакрили је од јавности. Тако су се и Турци плашили Светог Саве, чије мошти су чуване вековима, али су их ипак спалили да се Срби око њега не би окупљали. Из истог разлога су и комунисти сакрили Дражин гроб, јер би он био својеврсно светилиште, место ходочашћа многих Срба и жариште борбе за слободу", наводи се у саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Амерички амбасадор се крсти са три прста: Снимљен у цркви Ружици, бура на интернету (ВИДЕО)

ПОКС додаје да је, према релевантним исказима, уз документацију о суђењу Михаиловићу постојао и важнији део документације, који се тиче места на којем је он стрељан, и да он након правоснажне одлуке о рехабилитацији заслужује да почива у породичној гробници.

"ПОКС тражи од државе да по хитном поступку почне да трага за несталом документацијом о убиству најодликованијег српског официра и пронађе починиоце ове крађе", додаје се.

Михаиловић је убијен у ноћи између 16. и 17. јула 1946. године у Београду а никада није саопштено где су сахрањени његови посмртни остаци.