Председник Србије Александар Вучић у Паризу присуствује вечери коју је председник Француске Емануел Макрон приредио за шефове држава, влада и представнике међународних организација, објављено је на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav".


Уз то објављене су и фотографије председника Вучића са Макроном коме је захвалио на срдачној добродошлици.


Макрон је домаћин Другог Париског форума о миру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Данас му се Макрон поклонио, а био је молер, таксиста и физиотерапеут: Ко је праунук војводе Живојина Мишића


Председник Вучић борави у тродневној посети Паризу, где ће сутра имати билатералне разговоре са Макроном.


Он ће, такође, учествовати у разговору о 75 година Организације Уједињених нација, као и на панелу "Мишљења младих о мултилатерализму", током 40. заседања Генералне конференције Унеска.


Учесницима 40. заседања Генералне конференције Унеска, председник Вучић ће се обратити последњег дана посете, када ће имати сусрет са генералном директорком Унеска Одри Азуле.Фото: Председништво Србије
ВУЧИЋ И МАКРОН ПОСЛЕ ВЕЧЕРЕ БИЛАТЕРАЛНОПредседник Србије Александар Вучић састао се вечерас с француским председником Емануелом Маскроном и то је, како је потврђено Танјугу у делегацији српског председника, први билатерални састанак Макрона с неким од шефова држава који су у Паризу због учешћа на Париском форуму о миру.

Вучић је уочи одласка у Париз рекао да ће од француског председника тражити подршску за иницијативу за укљањајње баријера, чвршћу сарадњу економија западног Балкана, као и да жели да чује од њега детаље модалитета политике проширења ЕУ које је најавио Макрон, и каква је буудућност региона Западног Балкана.

ШТА ЈЕ ТАЧИ РЕКАО У ПАРИЗУ, ШТА ВУЧИЋ КАЖЕ НА ТО

Косовски председник Хашим Тачи саопштио је вечерас да је пренео француском председнику Емануелу Макрону да је Приштина спремна да настави дијалог са Београдом, који ће се завршити међусобним признањем, а председник Алексанадар Вучић је у изјави српским новинарима у Паризу, на питање о тој изјави рекао да исто тако Србија може да каже ЕУ: "Ми смо спремни да нас ви примите у чланство".

У саопштењу Тачијевог кабинета није прецизирано када је Тачи то рекао Макрону.

Вучић је иначе први шеф државе с којим се Макрон сасастао после вечере за учеснике Париског форума о миру.