НАПРЕДЊАЦИ увелико припремају тим нових младих лица који би требало да се нађу на изборним листама СНС за републичке, покрајинске и локалне изборе на пролеће. Према нашим сазнањима, они би могли да буду и кандидати за функције у најјачој странци, али и за важна места у будућој власти, чак и министарска.

Како тврде наши извори, кадрови за освежавање и јачање страначке структуре СНС, али и будуће најважније државне функције, највероватније ће бити "регрутовани" из Академије будућих лидера, коју је ова странка недавно основала. У овој академији је тренутно око 300 младих чланова СНС, а неки од њих своју већу јавну промоцију имали су на недавној прослави 11 година од оснивања СНС, у Новом Саду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВУЧИЋЕВА ЧИСТКА У СНС: Остаће само 1 министар од садашњих

Лидер СНС Александар Вучић поручио је после седнице Председништва странке у понедељак да је потребно да се збију редови и подмлади кадар, а да ће опсежно "проветравање" бити спроведено на изборној скупштини СНС, која ће највероватније бити одржана након избора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈАСНА ПОРУКА СА ГЛАВНОГ ОДБОРА НАПРЕДЊАКА: Заменићемо и министре и посланике

Он је најавио и да ће чак 20 одсто, односно најмање 50 кандидата на листи СНС за народне посланике бити нови и млади људи, а иста формула биће примењена и за посланички парламент и локалне скупштине. За "старе" кадрове нема опуштања, па им је поручено да ће морати да испуне одређене норме и на свакодневном нивоу разговарају са грађанима.

Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић каже, за "Новости", да ове одлуке председника, апсолутно подржава, као и остали чланови Председништва:

- Странка треба да се подмлади, треба да се кандидују и нови људи, да променимо и одређени број људи у извршној власти и у страначким органима. Када је реч о разговорима са грађанима, то се подразумева и сматрам да то треба да радимо стално и искрено, у жељи да помогнемо и разумемо потребе наших људи.

НОВА ЛИЦА НАПРЕДЊАКА, ЗА "НОВОСТИ":

ЂОРЂЕ ДАБИЋ (28), ЧАЈЕТИНА: ДА МЛАДИ ОСТАНУ ОВДЕ
ВЕОМА је важна и историјска иницијатива председника Вучића да подмлади нашу странку и да стави акценат на оно што је најважније за Србију данас - пружање шансе младим људима да остану овде како би најзад зауставили лоше демографске трендове. Ово је важна тема којом је неопходно стално се бавити, што наша Влада и председник заиста и чине - каже, за "Новости", 28-годишњи дипломирани правник Ђорђе Дабић, тренутно повереник Општинског одбора СНС Чајетина.

- Част ми је да будем део тима младих и амбициозних људи и сматрам да смо сви ми дужни пред прецима и историјом да се одужимо за све оне подвиге које су они учинили да бисмо ми данас живели у слободи и градили бољу будућност за наше потомство. Никада нисам желео функције и привилегије, а оно што ми је једино важно јесте какву будућност ћу оставити својој деци, и ако будем позван и у могућности да помогнем својој држави и народу увек ћу се радо одазвати.

АНА БЕЛОИЦА (27), РАШКА: ПОДСТРЕК ЗА СВЕ МЛАДЕ ЉУДЕ
ДАВАЊЕ приоритета младим, образованим људима, свакако је одличан стратешки потез, с обзиром на то да је годинама предност имало искуство, а да, с друге стране, нова енергија и нове идеје могу да изнедре само промену набоље. То је и додатни подстрек за све младе људе да изађу из оквира оних који критикују, и да се фокусирају на то да оно што је лоше мењају, јер се њихов глас сада може чути - сматра Ана Белоица (27), потпредседник Општинског одбора СНС Рашка, која је завршила мастер студије економије.

- У ову причу ушла сам срцем, јер сам у председнику Вучићу препознала патриоту, човека који истински воли своју земљу, и спреман је за њу да се бори. Из тог разлога, била бих поносна ако бих кроз неку озбиљнију функцију добила прилику да својим знањем, трудом и залагањем дам допринос, како странци, тако и својој домовини. Међутим, и да се то не деси, драго ми је што су препознате улога и важност младих људи, и то може да ми буде само додатни мотив да се још више залажем, трудим и радим на себи, како бих се једног дана и сама нашла у тој позицији.

МАРИЈАНА КРАЈНОВИЋ (31), БЕОГРАД: СНС ПОКРЕТАЧКА СНАГА ПРОМЕНА
ОДЛУКА председника Вучића да отвори врата младим људима ће донети нову идеју и нову енергију нашој странци и држави. СНС ће увођењем младих кадрова остати главна покретачка снага промена у Србији на челу са Александром Вучићем - поручује Маријана Крајновић, 31-годишња дипломирана менаџерка безбедности, шеф одборничке групе СНС у СО Звездара.

- Скоро пуних 11 година сам део Српске напредне странке тако да би ми била част, уколико ми се укаже поверење и додели државна или страначка функција. Трудила бих се, као и досад, да оправдам указано поверење својим преданим радом.

РАЈКО КАПЕЛАН (27), КЛЕК: УНЕЋЕМО НОВУ ЕНЕРГИЈУ
ИДЕЈА председника Вучића да пружи шансу младима одлична је и сигуран сам да ће нова енергија младих људи много значити у изазовима који нас чекају у будућности. Чврсто верујем да у Српској напредној странци има много младих и образованих људи који су спремни да уложе своје знање и енергију и да се боре за нашу земљу.

- За мене нема веће части од тога да служим својој земљи и надам се да ћу у наредном периоду добити прилику да дам свој допринос како бисмо у будућности живели још лепше и боље - каже Рајко Капелан (27), струковни економиста из Клека, који је тренутно одборник СНС у Скупштини града Зрењанина.