Први човек Савеза за Србију у Лазаревцу, Милош Петковић, лажно је оптужио државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојана Стевића да је “заташкао саобраћајну несрећу” на Ибарској магистрали, иако је права верзија догађаја код Степојевца – дијаметрално супротна.


Скандалозна Петковићева објава на друштвеним мрежама односила се на немилу сцену у Степојевцу, јуче око 17 часова, током које је једна особа теже повређена. Наиме, током поподневног шпица двојица возача су се споречкала, а наизглед банална свађа се завршила тако што је младић из сивог “голфа” изашао, пришао старијем човеку са којим се “закачио”, извукао га из кола и брутално нокаутирао.


Како је “Новостима” испричао један од возача који се затекао у колони, човек је од силине ударца пао на пут, изгубивши свест. Лежао је непомичан. Пролазници су се успаничили, притрчавши да му помогну. Тада је службеним колима наишао државни секретар Стевић, који је изашао из аутомобила и пришао повређеном.


Човек је крварио. Није се померао. Стевић је скинуо мајицу како би му обмотао главу. Позвао је одмах Хитну помоћ и саобраћајну полицију – испричао је очевидац за “Новости”.


Фото: Фејсбук


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИНЦИДЕНТ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Представници СзС покушали физички да спрече промоцију "Врапца"


Вест да се “нешто дешава” у Степојевцу одмах се проширила и на друштвеним мрежама, а Петковић из СзС је то искористио да на најприземнији начин облати своје политичке противнике.


Фото: Фејсбук


Он је написао: Степојевац, полицијска патрола под ротацијом, ауто насред магистрале, неколико окупљених људи и високи функционери Српске напредне странке. Можда још једно заташкавање саобраћајне незгоде? Ево вести за локалну телевизију Гем.


Убрзо после објаве ове лажне вести, Петковић је окренуо плочу јавно се извинивши Стевићу?!


Фото: Фејсбук