Драган Спасић, председник општинског одбора Двери у Трговишту објавио је скандалозан статус на друштвеној мрежи "Фејсбук".


Наиме, Спасић позива "да се направи попис утицајних људи СНС, и после промене власти, мигранте населити у њиховим кућама, становима...Дати им њихове ћере и жене да силују".


Прочитајте и: Podneta krivična prijava protiv Bastaća, evo šta mu se stavlja na teret


Драган је у петак био са Бошком Обрадовићем у Врању, а на свом Фејсбук профилу поделио је фотографију са председником покрета "Двери".
Фото: Фејсбук

Иначе, Спасић је наставник географије, и ради у неколико основних школа у Трговишту.

Како нам је потврђено из више извора он је јуче саслушан у Полицијској станици у Трговишту, а у међувремену је наводно, обрисао спорни статус на "Фејсбуку".


НАРОДНА СТРАНКА У ТРГОВИШТУ: ОСУЂУЈЕМО СПАСИЋЕВ СТАВ


ОО Народне Странке у Трговишту, као једна од странака чланица локалног Савеза за Србију у Трговишту и као заговорник демократских начела борбе на политичкој сцени Србије, осуђује сваку врсти политичке некоректности, посебно непримерено понашање према политичким противницима и појаве које угрожавају интегритет чланова породица, јер на тај начин личимо на режим који је из дана у дан све бахатији, нервознији и погођен бојкотом избора највеће праве опозиционе групације окупљене у Савезу за Србију.

Јавност мора да зна да се ограђујемо од сваког личног става појединца, па и става господина Спасића, председника Двери у Трговишту, о чему интензивно пишу медији, који је, ето и то да се зна, пре око 5 месеци самоиницијативно иступио из локалног Савеза за Србију у Трговишту.

На нама је да обавестимо јавност о томе да осуђујемо говор мржње или сексистичке испаде и вулгаризме које вређају људска права, достојанство и слободе, чак и ако се односе на политичке противнике-тренутну власт - наводи се у саопштењу општинског одбора Народне странке из Трговишта.