Вулин: За мржњу нема лека, очекујемо извињење Албаније

Танјуг

08. 11. 2019. у 21:01

Вулин: За мржњу нема лека, очекујемо извињење Албаније

Фото Н. Фифић

Министар одбране Александар Вулин оценио је као лаж и увреду изјаву албанског министра Гента Цекаја приметивши да се сарадници Едија Раме с непримереним изјавама огласе сваки пут уочи његовог сусрета с председником Србије

Министар одбране Александар Вулин оценио је данас као лаж и увреду изјаву албанског министра Гента Цекаја приметивши да се сарадници Едија Раме с непримереним изјавама огласе сваки пут уочи његовог сусрета с председником Србије и тиме покушавају да му отежају чување мира.

Коментаришући увреде које је на рачун Србије и њеног руководства изнео албански министар за европске и спољне послове Гент Цекај, Вулин је у саопштењу које је доставио медијима поручио да Рамини сарадници "иза леђа" говоре оно што не смеју да му кажу у лице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Vulin: Svi pripadnici Vojske Srbije spremni i motivisani za svaki zadatak

"То што чак ни оваква ЕУ не допушта Албанији да јој се приближи, што Шиптарима у свим државама и територијама где живе ЕУ одбија да укине визе и ни случајно неће да отпочне преговоре за приступање, све то није оправдање да неуспешни министар Владе Албаније за европске и спољне послове лечи своје комплексе тако што напада Србију", рекао је Вулин, поручивши албанском министру да је истина лек за његове лажи, а да је за Владу Албаније извињење обавеза.

Што се мржње према Србима тиче, каже, Вулин, за то нема лека изузев наде да ће "лек за лажова једном бити пронађен".

"Цакај се нада да ће мржња према Србима његов народ увести у ЕУ. Можда и хоће али у ред цивилизованих народа неће", уверен је Вулин.

Албански министар рекао је, између осталог, да је Србија током сукоба на Косову и Метохији "одговорна за убиство више од 12.000 Албанаца, масовну депортацију више од милион људи и милионе долара штете" и да то "нису били појединачни случајеви, већ директно спонзорисани од српске државе".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације