Весић на рочишту: Нека Бошко докаже да није фашиста

В. Н.

петак, 08. 11. 2019. у 20:13

Весић на рочишту: Нека Бошко докаже да није фашиста

Горан Весић FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Лидер Двери тужио заменика градоначелника Београда, није се у петак појавио у суду, а Весић изјавио: Лдер Двери показао да је храбар само у гомили, кад може у руљи да неком прети

ПРЕД Првим основним судом у Београду у петак је одржано припремно рочиште у судском поступку по тужби Бошка Обрадовића против заменика градоначелника Горана Весића за повреду части и угледа, али се лидер Двери није појавио у суду. Како је навео његов адвокат Владимир Тодорић, Обрадовић није добио позив.

Весићев правни заступник, адвокат Немања Алексић, рекао је после одржаног рочишта да је одбрана тражила од суда да одбије тужбени захтев пре пуштања у расправљање на основу "општепознате чињенице да је Обрадовић декларисани фашиста љотићевске провенијенције":

- На основу Устава и закона, Обрадовић не може да ужива грађанско-правну заштиту и одавно је требало да буде кривично процесуиран - сматра Алексић, који је додао да је Обрадовићу, као и сваком фашисти, место у затвору.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Поднета кривична пријава против Бастаћа, ево шта му се ставља на терет

Весић је своје обраћање новинарима почео са "Смрт фашизму" и рекао да га је Обрадовић тужио јер га је он јавно назвао фашистом љотићевске провенијенције. Како каже, очекивао је да ће Обрадовић пред судом доказивати зашто није фашиста, а то што се није појавио на рочишту, према мишљењу Весића, показује да је лидер Двери кукавица:

- Храбар је само кад је у гомили, кад може у руљи да неком прети, или на "Твитеру".


Весић је на рочишту поновио оно што је навео у одговору на Обрадовићеву тужбу, односно, да не спори да је лидер Двери фашиста љотићевске провенијенције, а како је рекао новинарима, за ту тврдњу је приложио много доказа, између осталог и програме покрета Двери и покрета Збор, који је предводио Димитрије Љотић. Према Весићевој оцени, кад се упореде та два програма види се колико имају сличности.

Следеће рочиште заказано је за 13. фебруар 2020.


СПАЉИВАЊЕ КЊИГА

Весић је назвао "чистим фашизмом" све што "Обрадовић, са својим политичким саборцима, Драганом Ђиласом и Вуком Јеремићем, ради у Београду у последњих годину дана - од напада на политичке противнике, преко спаљивања књиге, до уништавања јавне својине".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)

Rajko

08.11.2019. 21:01

Obradovic nije dosao i demantovao,sto znaci da je sve istina sto je Vesic rekao i samim nedolaskom Obradovic je sve to potvrdio i priznao.

Rose25

08.11.2019. 21:31

Obradovic je izgleda jak samo kada preti na drustvenim mrezama, i kad se krije iz svojih placenika.

Nika

08.11.2019. 21:33

Obradović je neko koga će opozicija početi da podržava i izbegava jer samo čini da padaju još niže

Nikola

08.11.2019. 21:33

Da je Boško ovakve stvari koje radi u Srbiji radio u bilo kojoj zemlji EU ili u SAD odavno bi bio uhapšen i procesuiran.

Kica

08.11.2019. 23:50

Boskic je jak samo na recima, a kad treba da se suoci sa nekim oci u oci, onda je plasljiv kao zec, nema ga nigde.

Nesa

09.11.2019. 07:48

Obradović je obična kukavica i napasnik.Silom ,vređanjem i napadima dotakao je dno dna.

Анти Антифа

09.11.2019. 20:29

Нека Весић каже да ли је њему нешто спорно ако је неко фашиста