Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Републике Индије Субрамањамом Џаишанкаром са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи.

Вучић је изразио захвалност на принципијелном ставу Индије по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије. Више од 70 компанија из Индије послује у Србији, а постоји интерес и многих других за инвестиције у Србији, нарочито у области пољопривреде, ИТ индустрије и туризма.

"Укидање виза за индијске држављане резултирало је значајним повећањем броја индијских туриста у Србији", истакао је председник Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić u Ženevi: Ponosan sam na saradnju Srbije sa Rusijom i Kinom; Želimo jasan odgovor od EU - da li nas želi ili ne

Он је нагласио да ова посета има посебан значај имајући у виду да је ово прва посета министра спољних послова Индије после више од две деценије и истакао да је Србија поносна на чињеницу да две земље имају дугу традицију међусобних односа.

Вучић је честитао јубилеј, 150. годишњицу од рођења Махатме Гандија, једног од најзначајнијих политичких лидера и мислилаца који је значајно утицао на међународне односе у новије време.

Председник Србије упутио је поздраве и позив председнику Владе Индије Нарендри Модију да посети нашу земљу.

Министар Џаишанкар истакао је да је даљи свестрани развој економске сарадње, кроз унапређење трговинске размене и инвестиционе сарадње, један од приоритета у односима двеју земаља.

ВУЧИЋ: ВИШЕ ОД 70 КОМПАНИЈА ИЗ ИНДИЈЕ ПОСЛУЈЕ У СРБИЈИ

Више од 70 компанија из Индије послује у Србији, а постоји интерес и многих других за инвестиције у Србији, нарочитио у области пољопривреде, ИТ индустрије и туризма, објавио је председник Србије Александар Вучић на свом Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav" поводом сусрета са министром спољних послова Републике Индије Субрамањамом Џаишанкаром.

Он је додао и да је укидање виза за индијске држављане резултирало значајним повећањем броја индијских туриста у Србији.

Поред текста објављена је и фотографија сусрета председника Вучића и шефа индијске дипломатије.