Стефановић са Боцан-Харченком: Треба додатно развијати капацитете Српско-руског хуманитарног центра

Новости онлине

среда, 06. 11. 2019. у 14:55

Стефановић са Боцан-Харченком: Треба додатно развијати капацитете Српско-руског хуманитарног центра

Фото: Министарство унутрашњих послова

Састанку су присуствовали и новоименовани кодиректори Српско-руског хуманитарног центра

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о наставку сарадње двеју земаља у области ванредних ситуација.


Стефановић је истакао значај досадашње сарадње у овој области, посебно кроз рад Српско-руског хуманитарног центра (СРХЦ) који је представљао подршку припадницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије током претходних година у суочавању са поплавама, пожарима и другим елементарним непогодама.


Министар је истакао да би, осим његове хуманитарне улоге кроз реаговање у кризним ситуацијама, требало додатно развијати капацитете Српско-руског хуманитарног центра, тако што би добио и улогу тренинг центра у циљу додатног обучавања и усавршавања припадника ватрогасно-спасилачких јединица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ РУСКИ АМБАСАДОР ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ СКОТУ: Србија центар расправе две највеће светске силе!


Састанку су присуствовали и новоименовани кодиректори Српско-руског хуманитарног центра Бојан Костић и Андреј Мамченков, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Амбасадор Боцан-Харченко навео је да очекује да ће нови руководиоци дати нови импулс у сарадњи Србије и Русије у области ванредних ситуација и да ће заједничким напорима допринети успешном развоју Центра.


Фото: Министарствоунутрашњих послова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)