Стефановић са амбасадором Италије: Стратешки циљ Србије чланство у ЕУ (ФОТО)

Новости онлине

среда, 06. 11. 2019. у 12:22

Стефановић са амбасадором Италије: Стратешки циљ Србије чланство у ЕУ (ФОТО)

Фото: Министарство унутрашњих послова

Амбасадор Ло Кашо је рекао да Италија пружа подршку Србији на њеном путу ка ЕУ
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је у Београду са амбасадором Републике Италије Карлом Ло Кашом о сарадњи две земље у области унутрашњих послова и европском путу Србије.


Министар Стефановић је рекао да је стратешки циљ Србије чланство у Европској унији и да ће Министарство унутрашњих послова наставити интензивно да ради како би испунило све активности предвиђене Акционим планом за Поглавље 24, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.


Амбасадор Ло Кашо истакао је да Република Италија пружа пуну подршку Србији на њеном путу ка Европској унији и да цени напоре које је Србија остварила у достизању европских стандарда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић са Брамерцом: Сарадња добра и наставиће да јача


Говорећи о сарадњи полиција две земље, Стефановић и Ло Кашо оценили су да је она добра и интензивна, посебно на пољу борбе против организованог криминала, наркотика, сузбијања ирегуларних миграција и трговине људима.


Фото: Министарство унутрашњих послова


Министар Стефановић је нагласио да је Република Србија апсолутно посвећена решавању проблема ирегуларних миграција, да је поуздан партнер, како земљама региона, тако и Италији и осталим земљама Европске уније, као и да је остварила добре резултате у борби против кријумчарења и трговине људима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације