Председник СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да очекује од државе да ради свој посао када је реч о оптужбама које је на рачун председника Општине Стари Град Марка Бастаћа изнео његов кум и близак сарадник Лазар Лешњак.

"Нека раде свој посао и нека ме обавесте ...Нема журбе, поступак и све мора да буде чисто, транспарентно и јавно", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након седнице Председништва СНС.

Упитан како би реаговао да су такве оптужбе изнете на рачун некога из СНС-а, Вучић је рекао да тај неко да је то урадио не би могао да преживи, "ако не би био обешен прве ноћи, трећу сигурно не би дочекао", и сви они из СНС са њим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POTRESNO SVEDOČENjE LAZARA LEŠNjAKA: Ovako me je Bastać, zbog svojih nedozvoljenih poslova, zlostavljao i mučio

Смешно му је, казао је, и то што Бастаћ одбија полиграф, чак и да га раде страни професионалци, са изговором да би могло да му буде нешто подметнуто.

И када би му понудили полиграф из неке друге земље, он би такође одбио, додао је Вучић и истакао да тај човек, Лешњак, није могао да измисли све те детаље.

Зачуђен је одговором Бастаћа, који није искључио могућност да би "полиција могла да нађе још неког коме је узимао паре".

"Па, таквог криминалца мајка ретко рађа...И за кокице је узимао паре и за дечје представе, и за геронто домаћице... На свему је узимао своју провизију. Ово је људи ....", рекао је, не завршивши рецеценицу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Stefanović o svedočenju Bastaćevog kuma: Imamo čoveka koji priznaje da je nosio koverte za nelegalnu gradnju, očekujemo reakciju tužilaštva; Bastać neće na poligraf

Подсетио је и да није он био тај који је рекао да је ДраганЂилас узео 619 милиона евра, већ да је то учинио лично лидер СзС.

"То је он сам пријавио...еталон за корупцију. Све је стекао и зарадио откако је дошао на власт. Он је сам своју зараду пријавио Агенцији за регистре", казао је Вучић и запитао да ли неко зна колико износи то што су пензионери у Србији добили по 5.000 динара.

То је укупно 75 милиона евра, јер у Србији има 1,7 милиона пензионера, рекао је Вучић поредећи буџетска издвајања са зарадом коју јеЂилас пријавио.

А овај човек, Бастаћ, је све то што је радио, радио свом куму само зато што му није донета једна коверта.

"Ја знам да има пристојних људи, који знају да је све то што је Лешњак рекао истина", рекао је Вучић и додао да зна и да међуЂиласовим људима има оних који знају да је то истина, али се томе радују, само нек се узме што више пара да се руши Вучић.

Подсетио је да до дана данашњег нисмо добили ни одговор зашто је Вук Јеремић примио паре из једне стране амбасаде.

"Замислите да сам то ја, ви бисте ме звали плаћеником и издајником. Не издајником, издајником ме и овако зову, иако се, пошто су они и Косово и Црну Гору предали, ја трудим и борим да задржим шта је могуће на КиМ", казао је Вучић, и поновио да очекује од државе да у случају Бастаћа ради свој посао и да га о свему само обавесте.