Руско министарство: Лажним видеом против Стефановића подривају односе Београда и Москве

02. 11. 2019. у 13:13

Руско министарство: Лажним видеом против Стефановића подривају односе Београда и Москве
Лажни видео опозиције о министру полиције Небојши Стефановичу је демантовало и Министарство спољних послова Руске федерације
Лажни видео опозиције о министру полиције Небојши Стефановичу данас је демантовало и Министарство спољних послова Руске федерације.

Реагујући на лажирање прилога телевизије “Раша тудеј”, којем су прибегле присталице Савеза за Србију како би оптужиле Стефановића да снадбева оружјем џихадисте, ово Министарство саопштило је да су аутори лансирали лажни видео са намером да наруше односе Београда и Москве и уједно подмире личне политичке рачуне са Стефановићем.

Опозиција месецима уназад води кампању против Стефановића покушавајући његовог оца да доведе у везу са шверцом оружја и оптужи Србију да наоружава приаднике ИСИС-а у Јемену, а недавно су отишли и корак даље лажирајући прилог телевизије „Раша тудеј“.

„У српским друштвеним медијима приказан је видео клип који је представљен као извештај „Раша тудеј“, а у којем су додати титлови на српском у којима су оптужили потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Србије Небојшу Стефановића да је прикрио да му отац учествује у шверцу оружја директно милитантима ИСИС-а. Техника израде ове лажи врло је примитивна. Фотографија породице Стефановић уметнута је на прави видео снимак, који говори потпуно другачију причу и који ни у једном моменту не спомиње српске политичаре“ наводи се у саопштењу руског Министарства.

Руси такође наводе да је и време лансирања овог лажног прилога врло индикативно: приказано је одмах након посете руског премијера Дмитрија Медведева Београду и пре пута његове српске колеге Ане Брнабић у Москву.

„Иницијатори овог лажног видеа очигледно су желели да наруше атмосферу дијалога између руских и српских лидера и подривају зближавање Београда и Москве. Они су такође покушали да подмире личне рачуне са породицом Стефановић и дестабилизују домаћу политичку ситуацију у Србији“ наводи се у саопштењу.

Министарство додаје и да су уверени да онај ко је наручио ово лажирање није успео да оствари своје циљеве, јер ће прогресивни развој вишеструке билатералне сарадње Русије и Србије бити настављен.

Подсећања ради, ристалице Савеза су на друштвене мреже недавно лансирале снимак прилога „Раша Тудеј“ у који су ни мање ни више него монтирале фотографије министра Стефановића и његовог оца и поруке „Отац и син наоружавају џихадисте“. Додат је и превод на српски по којем испада да ова руска државна телевизија оптужује Србију да наоружава терористе и поручује власти у Србији да неће дуго опстати уз „не дозволимо им да утекну из земље“.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

Ninica

02.11.2019. 15:17

Ruska federacija je sa ovom objavom stavila tacku na lazi opozicije sto se tice Stefanovica.

Miki

02.11.2019. 15:21

Opozicija hoce da Srbija izgubi vaznog saveznika , da bi preko zapadnih sila dosle do vlasti u Srbiji, ali prijateljstvo Rusije i Srbije je jace od lazi koje plasiira opozicija.

jeci

02.11.2019. 15:24

Namerno zele da poremete odnose ove dve zemlje ovakvim nekim neistinama, ali nece uspeti u svojoj nameri.

Mira

02.11.2019. 15:26

Plasiranjem ovih I slicni laži, opozicija predvođena Đilasom pokazuje svoju potpunu nemoć

Biljana M

02.11.2019. 15:28

Opozicija se bavi montazom i obmanom zbog licne netrpeljivosti prema ministru Stefanovicu, ali istovremeno sa ciljem da narusi nikada bolje odnose Srbije i Rusije. Na njihovu zalost nije to tako lako i provaljeni su.

Aleksa

02.11.2019. 15:32

I sta sad opozicijo, reci cete da je Vucic naredio ministarstvu u Rusiji da objavi ovo, u lazi su kratke noge.

maki

02.11.2019. 15:33

Opoziciji i ostalima jedine mete su predsednik Vucic i Stefanovic. Nece uspeti tim lazima da poremete odnose sa bilo kim, a kamoli sa Moskvom!

Mirjana

02.11.2019. 15:42

Lazne, prljave i podmukle radnje u reziji opozicije nije tesko otkriti. sad ceo svet mopze da se uveri cime se sluzi SzS kako bi dosli do vlasti.

trsh

03.11.2019. 07:35

Opozicija je bezuspešno pokušala, da naruši medjunarodne odnose naše zemlje.

Milan

03.11.2019. 08:57

Jako je bitno da nam Rusija veruje i da ima poverenja u nas.Lažima protiv Stefanovića neće postići ništa.Uvek se istina otkrije.

Stefan

03.11.2019. 15:13

Raša tudej su ovim prilogom pokazali da su medij kome se ne može verovati.

Čika Dragan

06.11.2019. 12:56

Ako smo pravna država treba konačno prestati kokodakati, već prikupiti dokaze za laži, pohapsiti sve lažove i odrediti im zatvorsku kaznu po zakonu. Lažovi ne smeju da imaju imunitet bez obzira na profesiju.