Ружић: Не доводи се у питање лојалност у сарадњи СПС и СНС

Танјуг

субота, 02. 11. 2019. у 11:33

Ружић: Не доводи се у питање лојалност у сарадњи СПС и СНС

Фото А. Станковић

Ни на који начин се не доводи у питање ни лојалност ни искреност у комуникацији и сарадњи СНС и СПС, изјавио је данас функционер СПС Бранко Ружић
Ни на који начин се не доводи у питање ни лојалност ни искреност у комуникацији и сарадњи СНС и СПС, изјавио је данас функционер СПС Бранко Ружић.

"Таблоидна писања се можда и користе за подизање атмосфере. Умеша се ту понекад неко попут новопридошлих политичких лидера, као што је Сергеј Трифуновић, који једне недеље прича да му је СНС нудио пола милиона евра, после прича како Дачић зове и онда то неко искористи", казао је Ружић гостују на РТС-у.

Можда се то, према његовим речима, погрешно схвати или интерпретира и онда настане хаос.

"Нема разлога за хаос", рекао је Ружић, који је и министар за државну управу и локалну самоуправу.

Он је истакао да је СНС најјача странка у Србији и она дефинише стратегију свог пута у сарадњи са осталим политичким актерима, а да је друга по снази СПС.

"Стратешко опредељење је државотворност коју баштине и СНС и СПС. Имамо нијансе у којима се разликујемо, зато и постоје две партије а не једна", навео је Ружић.

"Али суштински, очекујем да се и ми припремимо за те изборе и да направимо што бољи резултат. Борићемо се за 15 процената, па ћемо видети шта ће бити", рекао је функционер СПС.

РУЖИЋ: БИРАЧКИ СПИСАК НИКАД НИЈЕ БИО АЖУРНИЈИ

Јединствени бирачки списак никад није био ажурнији и ни на који начин не може да утиче на регуларност изборног исхода, изјавио је данас министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић.

"Увезали смо матичне књиге умрлих и матичне књиге венчаних са јединственим бирачким списком,тако да се јединствени бирачки списак практично ажурира по аутоматизму", рекао је Ружић за РТС.

Према његовим речима, и пре предложених мера урађен је надзор у свим градским и општинским управама, урађено је и 60 ванредних надзора и утврђено 306 мера за отклањање неких неправилности.

"Наравно да је раније било неправилности, али не у мери да би могле да утичу на исход избора, а сада су све те мере уклоњене до оног нивоа до кога је то могуће. Ако неко сања да бирачки списак може да буде 100 посто ажуран онда то није реално. Мислим да смо ми направили искорак, јер је захваљујући дигитализацији омогућено да отклонимо те неправилности што смо у великој мери и учинили. Веома смо посвећени тој теми да не би нико могао да оспори регуларност изборног процеса", нагласио је министар.

Говорећи о дијалогу власти и опозиције када је реч о изборним условима, Ружић каже да је сам дијалог нешто за шта је власт била увек опредељена, али да је он, нажалост, изашао из институција да би се на неки начин вратио у институције преко Факултета политичких наука и других организатора сесија представника дијалога власти и опозиције.

"Сваки дијалог је добродошао и надам се да ће разум превладати код оних који тврдокорно заступају бојкот. То је један део опозиције која се тврдокорно залаже за бојкот, иако они још нису ни расписани", рекао је Ружић.

Он је најавио и јавну расправу о изменама закона о референдуму који треба да се усклади са Уставом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

буки

02.11.2019. 12:55

Колико верујем Дачићу, толико не верујем Ружићу!