ПРЕДСЕДНИК СНС Александар Вучић заказао је за понедељак седницу Председништва СНС на којој ће се расправљати о односима у владајућем блоку, јер у најјачој странци сумњају у лојалност појединих коалиционих партнера. Како сазнајемо, разматраће да ли ће се и како бранити од удара који стижу и од странака из савеза.

Све се дешава после изјаве лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, који је рекао да се често чује са председником СПС Ивицом Дачићем. Он је казао да га шеф социјалиста зове "због свега и свачега" и да га, када га он или Бранислав Трифуновић "испљују" на телевизији, Дачић пита: "Па зашто опет, ми смо другари?" Казао је и да су се последњи пут чули пре годину и по.

Коментаришући ову изјаву, Вучић је рекао да не мисли да је Сергеј неки истинољубив човек, али да нема разлога да сумња у оно што је рекао:

- Није то никаква новост. Није први пут да смо мета оваквих напада. Мени је испод части да молим некога да ме не напада. Једнога дана када не будемо могли сами да формирамо власт, сви други ће да се удруже, и то је њихово право. Они се спремају за тај тренутак, они имају право на своје комбинације и на своје договоре. Не очекујем ништа ни од СПС, ни од Трифуновића, ни од Ђиласа.

Вучић је рекао да је он једина мета напада таблоида, а да медији никада не нападају коалиционе партнере СНС:

- Иза мене ће остати путеви, драстично увећање плата и већи минималац. Немам некретнине ни тајне рачуне, никога се не плашим и нећу да бежим из земље. Сви заједно са Дачићем се скупите, не плашим се.


Коментаришући изјаву Трифуновића, Дачић је казао да је лидер ПСГ лажљиви гад, који има задатак да га напада и ствара раздор између њега и Вучића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дачић: Сергеј је лажљиви гад- Док сам био на Савету безбедности УН и борио се за Србију, он је нашао за сходно да по ко зна који пут напада СПС и мене. Пре недељу-две причао је да су му нудили паре да мене замени у Влади, мислећи да ћу ја да наседнем и да кренем да нападам Вучића. Сад каже обрнуто, да ја са њим кокетирам против Вучића, кога је прошле недеље назвао говедом. Ја се са њим нисам чуо телефоном, нити видео откад је почео да се бави политиком, значи, више од две и по године. Што бих ја њега звао, који је он фактор да бих га звао? Он је изгубио разум - оштар је био лидер социјалиста.


ТЕМА И КОСМЕТ

ВРХ напредњака ће у понедељак разматрати и ситуацију на КиМ, где гласови са избора још нису пребројани, а кандидат за премијера Аљбин Курти најављује да неће уважити вољу бирача. Разговараће се и о националном инвестиционом плану који је Вучић већ најавио.