Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одржао је ванредну конференцију у Палати Србија.

Стефановић је говорећи о паљењу Весићеве књиге рекао да снимци показују да активни члан Ђиласове странке баш спаљује књигу.

- И сада имате ситуацију да кажу да нису они спалили књигу, али наравно да је Бранко Миљуш организовао да прате Горана Весића. А када су спалили ту књигу, снимају то својим телефонима, и када је та књига потпуно изгорела, онда прилази Миљуш и каже доста је горело, да пређемо да линчујемо Весића. Тај који данас може да спаљује књиге, шта је онда следеће. Мене је забринуло то што је Ђилас данас рекао да јесте његов члан спаљивао књиге, али да ће исти тај човек остати у странци, и тиме је Ђилас показају шта заправо мисли о томе. Плаши ме та неко то уопште изговори и подржава такву политику - рекао је Стефановић.

Министар је одговорио и на питање о сведочењу кума председника општине Стари град Марка Бастаћа Лазара Лешњака у емисији "У фокусу" на телевизији "Студио Б" који је описао шта се десило када је увучен у криминалне радње везане за бесправну градњу.

- Ја очекујем да након оваквог ужасног сведочења, надлежни органи реагују. Тај човек је узбуњивач, пријавио нешто што сматра да је коруптивно деловање, навео је више кривичних дела и тужилац је тај који треба да одлучи да види да ли има довољно чињеница за покретање поступка. Оптужбе су изузетно тешке и треба да чујемо истину, понудићемо могућности полиграфа ако затреба", нагласио је Стефановић.

Прочитајте још - СРБИЈА У ШОКУ: Ђиласов Бастаћ изубијао свог кума због заједничких мафијашких послова (ВИДЕО)

Стефановић је истакао да он никада у животу ништа није урадио против законито, као ни било који члан његове породице.

-Ја очекујем после онога што смо могли да видимо у медијима, да ће бити спроведена истрага. Не само за пребијање, насиље, већ и за корупцију. Имамо човека који признаје да је носио коверте за нелегалну градњу, рекао је Стефановић.

ЗА ОТМИЦЕ ДЕЦЕ ДРАКОНСКЕ КАЗНЕ

Министар унустрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција завршила важан део посла у истражи отмице 13-огодишњег дечака из Старе Пазове, те да је сада даљи поступак на тужилаштву.

"Полиција је завршила важан део посла, везан за увиђај и прикупљање свих релевантних података у вези са отмичарима. Очекујем реакцију тужилаштва, које ће квалификовати дело", рекао је Стефановић, одговарајући на питања новинара на ванредној прес конференцији.

Прочитајте још - Стефановић: Тимским радом решен случај отмице дечака, Петру честитам на храбрости

Министар је рекао да нема права да тражи то од било кога, али да се нада да ће квалификација дела бити оштра и озбиљна, јер друштво мора да пошаље поруку да отмице деце нису нешто што сме да се догоди и да ће они који то покушају бити драконски кажњени.

Стефановић је додао да очекује да ће у релативно разумом року случај добити и судски епилог.

БИЉАНА ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ: ОНИ КОЈИ ЗНАЈУ ДА СУ КРИВИ, БЕЖЕ ОД ПОЛИГРАФСКОГ ТЕСТИРАЊА

Потпуно је очекивано правдање Марка Бастаћа на Ђиласовој телевизији, али је очекивана и бојазан од одласка на полиграф, јер готово сви криминалци, али и они који знају да су криви, беже од полиграфског тестирања, како се не би разоткрила њихова умешаност у извршење кривичних дела.

Сада сам сигурна да је Лазар Лешњак говорио истину када је Бастаћа оптужио за корупцију и пребијање. Уосталом имамо неке примере из прошлости када је својевремено председник Александар Вучић лажно био оптужен од стране Бојана Пајтића, али исто тако је без икакве дилеме прихватио полиграф и доказао истину, али је Пајтић одбио полиграф, као и данас Бастаћ.

Целодневна правдања, видна узнемиреност Марка Бастаћа и покушаји да минимализује стравичну исповест венчаног кума потврЂују да му савест није чиста.“