Поповић Ивковић: Оптужбе о трговини оружјем су наставак лажних афера које пласира опозиција

Новости Онлине

30. 10. 2019. у 14:54

Поповић Ивковић: Оптужбе о трговини оружјем су наставак лажних афера које пласира опозиција

Фото Танјуг

Једна у низу лажи која се пласира претходних дана је „шпијун“ из Крушика Александар Обрадовић
Државни секретар Министарства унутрашњих послова и члан Председништва СНС Биљана Поповић Ивковић изјавила је данас да су оптужбе о трговини оружјем наставак лажних афера које пласира опозиција и да је мета тих напад председник Србије Александар Вучић.

„Опозиција нема никакву идеју развоја Србије, нема шта да понуди грађанима Србије и јасно је да је главна мета њихових лажи Александар Вучић, због изузетних резултата које је постигао на економском плану, у међународној политици и огромне подршке коју има од грађана Србије“, рекла је Поповић Ивковић за телевизију Пинк.

Поповић Ивковић је истакла да је Вучићу народ изнад свега, док је Драгану Ђиласу и његовим присталицама изнад свега фотеља за коју се боре.

Према њеним речима, једна у низу лажи која се пласира претходних дана је „шпијун“ из Крушика Александар Обрадовић, кога желе да представе као „хероја“.

„Како може бити херој човек који је пет година у континуитету, од 2014. прикупљао поверљиве податке, систематично их скупљао из наменске индустрије Крушик и противзаконито се њима служио?“, упитала је Поповић Ивковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Вучић: Људи су могли да виде ко стоји иза паљења књиге

Она је указала да се време почетка прикупљања података из Крушика које је обављао Обрадовић, поклапа са сменом његове мајке 2014. године и да су код њега приликом хапшења пронађени УСБ –ови и дискови, на којима се налазе подаци о пословању Крушика, уговори, сва пратећа документација, подаци о пошиљкама.

„Да ли можете да замислите да је тај човек за Ђиласа херој? Како може да буде херој неко ко је шпијун и ко наноси штету и наменској индустрији и Републици Србији, зарад неких интереса?“, рекла је Поповић Ивковић и додала да је на тужилаштву да утврди који су то интереси истакавши да Обрадовићева мајка данас ради за супарничку компанију.

Поповић Ивковић је указала да од лажи нису поштеђени ни најближи сарадници Александра Вучића, као ни чланови њихових породица.

„Министар Небојша Стефановић је свакодневно мета напада Драгана Ђиласа и његових присталица. Прво су се бавили докторатом, лагали и измишљали, па им то није прошло, па су се бавили факултетом, па су се бавили његовом основном школом, па хоће да му ураде ДНК анализу, а сада су прешли на оружје. Не знам како бих назвала ту њихову лажну аферу да они оптужују своју Србију, своју земљу у којој живе да она сарађује са џихадистима“, истакла је Поповић Ивковић.

Она је нагласила да о раду министра Стефановића говоре његови резултати и да су они видљиви на сваком кораку, те да опозиција успех не прашта због чега измишља афере.

„Свака њихова реченица коју изговоре је лаж. Разлог је једноставан.Небојша Стефановић је близак Вучићу, њихова мета је Вучић, они желе да зауставе да се хапсе криминалаци. Не одговора им јака полиција, снажна полиција, не одговара им стабилна и економски јака Србија“, оценила је Поповић Ивковић.

Упитана да прокоментарише снимак који је објавио црногорски портал о паљењу књиге заменика градоначелника Горана Весића, Поповић Ивковић је указала да је свима који су погледали тај снимак јасно да је том акцијом руководио Бранко Миљуш.

"Страшно је да се такве ствари догађају у Београду, да се људима не дозвољава да имају своје мишљење и став“, рекла је Поповић Ивковић и истакла да су се тврдње Марка Бастаћа и МариникеТепић да књигу нису палиле њихове присталице и да им то подмеће Српска напредна странка, показале као још једна лаж опозиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације