Вучић: Пред нама су важне године, а најважнији задатак је да омогућимо младима српски сан

Агенције

недеља, 27. 10. 2019. у 18:12

Вучић: Пред нама су важне године, а најважнији задатак је да омогућимо младима српски сан

Фото Д. Дозет

Лидер Српске напредне странке рекао да је најважније сада да СНС ради на томе младима остану у нашој земљи
НОВИ САД - СРПСКА напредна странка обележава вечерас 11. годишњицу од оснивања, свечаношћу у Новом Саду, у присуству руководства странке, великог броја чланова и симпатизера странке из целе Србије.

У слављеничкој атмосфери, уз заставе Србије и СНС, у новосадском Спенсу се, према проценама, окупило више од 10.000 људи, а неколико хиљада остало је испред хале, који ће пратити свечаност преко видео-бима.

Њима се пре почетка свечаности обратио председник Александар Вучић.

Лидер Српске напредне странке поручио је да су пред Србијом важне године, важније од оних кроз које је земља прошла, а члановима СНС да треба да буду свесни постигнутих резултата, да се не плаше изазова и да наставе да се боре за напредак Србије.

"Пред нама су важне године, рекао бих важније од оних кроз које смо зајединчки успели да прођемо, и то са добрим резултатима", рекао је Вучић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СНС обележила славу: Ми смо странка обичних људи

Вучић је истакао да се политика увек тицала људи, јер од нема ништа важније од људи.

"Мени је најважније да људи разумеју да се ви и ја бавимо овим послом, не због себе или бар не због материјалног благостања, функције, мандата или власти, посебо не уколико би нам кућа била срушена и разорена, какву су нам је оставили 2012. године. Јер, зашто би неко желео да влада нечим што је личило на готово разрушени Чернобиљ, бити капетан на броду који тоне?", рекао је Вучић.

Суштина није у власти и лидерству, већ у визији о успешној земљи и напорима да се тај сан оствари.фото Д.Дозет"Сањао сам не 11 година странке и седам година власти, већ путеве и пруге. Путеве које нисмо имали ни кроз Грделицу, ни кроз Сићевачку клисуру, о којима смо маштали да нас доведу до Чачка, Ужица, Залтибора, Таре, Копаоника... Који ће сутра да нас воде од Новог Сада, преко Руме до Шапца и Зворника... Сањао сам и градилишта, јер сам возио кроз пуште рушевине", рекао је Вучић.

Сањао је, каже, Србију каква може да буде и каква данас почиње да постоји.


фото Д.Дозет

Честитајући чланству крсну славу, као и грађанима, уз жељу да је у здрављу и весељу дочекају идуће године, Вучић је рекао да за то време треба много да се уради и да грађани живе боље.

Осврнуо се и на велики број грађана који су остали испред Спенса, рекавши да је требало да се скуп, можда, одржи напољу, а не унутра.

"Можда је то и боље због још једног разлога, али сам сам крив, и вечерас ћете видити да у првим редовима седе обични људи. Тражио сам да од трећег реда иду функционери. То сам тражио јер и данас не посвећујемо довољно пажње грађанима", казао је он.фото Д.Дозет

Вучић је истакао да је његова замерка најбољој странци уз земљи што не води довољно рачуна о обичним члановима.

"Морамо много више са обичним људима да разговарамо, а не да јуримо функционере од једних до других врата. Треба да помажемо грађанима, а не себи. У томе се разликовала странка", нагласио је он.


фото Д.Дозет

Лидер СНС поручио је вечерас и да је најважнији задатак партије у наредном периоду да се младима омогући "српски сан".

"Треба да им омогућимо да имају стан и аутомобил, а не да расипамо нашу децу по целом свету, а и да молимо оне који су напустили Србију да се врате. Морамо да се боримо за те услове", подвукао је он.

Истакао је да је за то потребна енергија свих чланова.

"Имаћемо у марту или априлу изборе. Време је да победимо убедљивије него раније, да покажемо да Србија има снаге и вере у сопствену будућост", нагласио је Вучић.

Рекао је да је важно да се чланови не опуштају и да функционери покажу да им је интерес народа изнад света.

"Треба да се боримо за народ и склонимо из наших редова оне који се боре за себе, а не народ", истакао је Вучић.

НЕЋЕ НЕКО ДРУГИ ДА ОДЛУЧУЈЕ О БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ ВЕЋ НАРОД И РУКОВОДСТВО

Александар Вучић изјавио је и да је битан српски интерес те да неће други одлучивати о будућности Србије, већ народ и руководство. Он је рекао да много тога треба да се уради, али да не треба очекивати да неко други решава проблеме у Србији.

"Увек се очекивало помоћи ће нам Америка, Европљани, Руси. Људи ја знам да је најнепопуларније и да нико не жели да чује да ћемо ми сами да се ослонимо на своје снаге... Немамо моћног заштитинка, имамо само себе, морамо да бринемо сами о својој земљи сами да независно доносимо своје одлуке", истакао је Вучић.

фото Д.Дозет


Он је казао да Србија треба да гради пријатељства, да јача своју војску која ће бити у стању да је брани и да јача своју полицију.

"Неће нам Американци бранити да нам Руси буду пријатељи, нити Исток да нам Европљани буду пријатељи. Ми ћемо да се боримо за српски интерес. Србија је број једна и српски интерес и ништа друго није важно", истакао је Вучић што је пропраћено аплаузом.

Како је додао Србија ће потписивати уговоре са ким хоће, да би обезбедили више посла за грађане, а на изборима ће питати народ да ли подржава такву политику, а не друге земље.

"Србија није више онако мала да би други одлучивали у име њеног народа и руковдоства. Србија ће сама да доноси одлуке о својој будућности", рекао је Вучић.

Годишњица СНС-а је у знаку "дигиталне будућности Србије", што је и неколико недеља раније најављено кроз промотивне спотове странке, а скуп носи назив "11 година напретка".

Међу присустнима у Спенсу су и премијерка Ана Брнабић, одскора чланица СНС, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри у Влади Србије, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић...

СНС је од освнивања до данас постала најјача политичка снага у Србији, која сада броји више од 730.000 чланова.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (64)

МАЈА

27.10.2019. 18:38

младима треба помагати и обезбедити све могућности јер су они будућност Србије

Daliborka

27.10.2019. 18:40

Ogromna podrška SNS-u za veliki trud koji su uložili da Srbija bude bolje mesto za život svih građana. Živeli i sve najbolje u daljem radu.

Zeljko85

27.10.2019. 18:53

Danas je svet potpuno otvoren i svaki čovek može da oproba sreću u inostranstvu, ali nigde nije onako kako je u tvojoj zemlji, i drago mi je što danas konačno imamo odgovornu vlast koja omogućava ljudima bolje uslove da ostanu ovde, ili da se vrate.

Rose25

27.10.2019. 18:55

Puna podrška Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci u daljem radu, i drago mi je da mladi vide razloge za ostanak u Srbiji i za bolji život.

Carevina Srbija

28.10.2019. 08:50

@Sanja - Tako je, za sve vas iz Srpske Radikalne Str... pardon, uh, pa sta sad, pogresi covek...

Ana

27.10.2019. 21:27

Sve što se radi, gradi i stvara ostaće budućim pokoljenjima i zato nam je važno da imamo što više dece.

Kale23

27.10.2019. 21:53

Srbija ima mnogo omladine i oni su naša budućnost.Verujem da će predsednik Vučić sve učiniti za mlade ljude.

Milojko

27.10.2019. 22:44

Za nekoga je 11 godina premnogo dok je za neke to izuzetno kratak period pogoto o kada se intenzivno radi onda se i ne oseti kako vreme prolazi.

Vuk

27.10.2019. 23:34

Pobeda će biti još ubedljivija, jer je Sns to i zaslužio. Sa vama u nove pobede i uspehe. Živeli i srećno!

Kosta

28.10.2019. 04:44

Pazi sto ces nas zadrzati. San svakog mladog coveka da nadje posao u Nemackoj i da se iseli odavde. I ja se spremam, jer kao mlad i kao programer nemam sta da trazim u Srbiji od 1.1.2020

Pedja

28.10.2019. 05:42

SNS ce biti jos jaca i jos veci zamajac razvoja Srbije uz osvezenje i podmladjivanje stranke.

jana

28.10.2019. 06:55

Reformama cemo uciniti ovu zemlju boljom za naredne generacije! Mladi su nasa buducnost i ostavicemo im stabilnu zemlju koja se razvija i ima potencijala za razvoj i napredak

Terenac

28.10.2019. 06:55

U ovoj zemlji je izgleda dobro samo članovima SNS. Ili su kolektivno začarani, ili ne vide egzodus mladih na zapad. Termini u nemačkoj ambasadi popunjeni do kraja sledeće godine. A termina je mnogo.

Jovan

28.10.2019. 07:08

Posvećenost mladima treba da bude prioritet nad prioritetima. Mladost mora da gradi svoju zemlju.

Milan

28.10.2019. 07:21

SNS-u za veliki trud koji su uložili da Srbija bude bolje mesto za život svih građana.

Miki

28.10.2019. 07:46

Država čini sve, da mladi ostanu u zemlji, i da mogu da imaju sigurnu i bolju budućnost.

Мр Радомир Шћепановић

28.10.2019. 07:51

Da hrana,benzin da poijeftini na nivo EU!Sa srednjom strucnom spremom plata 1000e sa fakuleteom 1500-2000e i niko nece otici iz Srbije!

Maja

28.10.2019. 08:12

Mladi su nasa bududcnost, svaki atom snage ulozen u njih je za nase bolje sutra, a to upravo potencira predsednik i zato ima apsolutnu podrsku naroda. Samo napred.

Ana S

28.10.2019. 08:13

Ne može se osporiti činjenica da predsednik Vučić svakodnevno ulaže ogromne napore kako bi mladima u našoj zemlji obezbedio što bolje uslove za život i rad!

Mira

28.10.2019. 08:40

Buducnost je za mlade najvaznija, a predsednik nam svaki dan dokazuje koliko se zaista bori za bolji zivot mladih u Srbiji, naravno i za bolji zivot svih gradjana Srbije.

Nenad

28.10.2019. 08:45

Srbija mora ubrzanim korakom da stigne standard EU, mladi traze opravdano uslove za zivot i porodicu. Ovo ce biti sigurno najteza bitka za Srbiju.

Veca

28.10.2019. 08:49

Mladi u Srbiji moraju imati vere i snage u bolju buducnost,a svi zajedno se moramo boriti za njihove interese i interese naroda je to je iznad svega.

Ivan

28.10.2019. 08:51

Sta je srpski san? Zasto samo hocete da zadrzite mlade da ne odlaze? Zar mi u srednjim godinama koji smo zrtvovali mladost nismo vredni?

Vesna

28.10.2019. 08:52

Srbija i Vučić mnogo ulažu da mladi ljudi ostaju u Srbiji, da rade i pristojno žive u njoj, a takođe da i oni koji su otišli, da nam se vrate.

Mirko

28.10.2019. 08:53

Mislim da je ova vlast sposobna za velike stvari, i da ce mladima obezbediti bolje uslove za zivot.

Goran

28.10.2019. 08:58

Zaista sam objektivan u komentarisanju,do sada su sve stranke govorile kako treba više brinuti ograđanima ali samo pred izbore.O građanima treba misliti stalno.Ako funkcioneri budu mislili da je narod tu zbog njih neće biti promene na bolje.Lepo je to što se gradi i radi,otvaraju fabrike ali kome,kada nas je sve manje.Imamo toliko nesređenih problema u zdravstvu,državnoj upravi,toliko kontradiktornosti sa zakonima,prosvetom itd.Znam da ne može preko noći ali da se konačno krene sa reči na dela .

Jovica

28.10.2019. 09:06

Bilo je tesko prvih par godina, s obzirom na dugove koje je DS ostavio. Nasa zemlja se polako oporavlja, zato je sad prioritet da omladinu zadrzimo u Srbiji. Verujem da se svest nase omladine promenila i da sve manje imaju zelju da odu iz Srbije.

hugo

28.10.2019. 09:21

Bez mladih ova zemlja nema budućnosti zato se i radi toliko na tome da se uslovi poboljšaju.

Sonja

28.10.2019. 09:55

Vodeći ovu zemlju SNS je uradila sjajne stvari za Srbiju,zato i ima puno poverenje građana.

PetrovicR

28.10.2019. 10:35

SNS radi da gradjanima Srbije bude bolje. Sada se moramo fokusirati na mlade i omoguciti im da se zaposle i zive bolji zivot.

Radisa van Bostan

28.10.2019. 14:39

Hvala svima i prededniku i clanovima stranke, kad sve ovo saberem ja kao da vec sanjam.Volim Srbiju, valjda ce sve ovo nekad proci.