Српска напредна странка (СНС) има смисао постојања само ако сваког дана нешто уради за грађане, поручио је члан Председништва СНС Небојша Стефановић приликом обележавања страначке славе Свете Петке.

Стефановић, који је ове године био домаћин славе, истакао је да су напредњаци поносни на резултате које су постигли у протеклих седам година.

Он је у обраћању нагласио и да су резултати кључна ствар због којих је основана СНС и то они резултати којима би била задовољна Србија и њени грађани.

Стефановић је изразио очекивање да ће ускоро незапосленост спасти на једноцифрени број.

"Прошле године је, са овог места, председник Александар Вучић рекао да очекује да ће наша земља бити јача, снажнија, дочекати бољу будућност, мању незапосленсот, јачу војску и полицију. Поносам сам што смо, због вредног, огромног рада СНС и свих њених људи, дошли до тих резултата", рекао је он.

Стефановић је казао да очекује да ће СНС ускоро моћи да се похвали да ће незапосленост у Србији пасти на испод 10 одсто, подсетивши да је пре седам година проценат незапослености био на 26 одсто.

"Ускоро ће моћи да се Србија похвали процентом незапослености мањим од 10 одсто. Захваљујући огромном раду Александра Вучића и влади, пуно људи, свему што је уложено у претходних седам година у земљу и захваљујући томе видели смо нове фабрике, нова радна, нову будућност", казао је он.

Прочитајте још - Ђурић: СНС за 11 година направила преокрет у Србији

Према његовим речима, захваљујући одговорној економској политици од новембрарске плате грајдани могу да очекују веће пензије и плате.

Указао је да је просечна плата износила још 376 евра, ове године ће бити 500 евра.

"У периоду од 2009. до 2012. минимална зарада повећана је само за три евра, а од првог јануара биће 30.000 динара", објаснио је он.

Стефановић је казао да је политика коју гради и снажно подржава СНС, у коју жели да уложи и даље све напоре, да дође до свих грађана, чује њихова надања и снове, и угради их у политику за коју се бори.

"Ми смо странка обичних људи настала пре 11 година. Сранка која је пре свега размишљала како да снове, жеље и очекивања људи у Србији преточи у нешто што ће бити свакодневна реалност. За нас је вазно да никада нисмо, нити ћемо бити самозадовољни. Ми смо странка која има озбиљне успехе и резултате и која ће увек желети да ради још више. Нећемо никада постати странка људи који су ту из личних интереса, већ ћемо налазити увек нове људе који ће тежити ка висим интересима грађана и земље", поручио је он.

Најавио је да ће се Вучић после подне обратити грађанима Србије, и да ће моћи да од њега чују шта су циљеви и будућност странке.

"Ми јесмо задовољни делом ствари које смо постигли у протеклих седам година, али пред нама су тек изазови и циљеви. Хоћемо да покажемо грађанима шта конкретно зелимо да урадимо за њих", нагласио је он.

Стефановић је пожелео свим грађанима Србије, који данас славе славу, да је проведу у здрављу и весељу, да имају разлога да се радују.

Обележавању славе у просторијама странке присуствовали су функционери СНС, потпредседница Марија Обрадовић, чланови Председништва Синиша Мали, Горан Весић, Зоран Ђорђевић, Братислав Гашић, лидер коалициног СПС-а Ивица Дачић, и други чланови и симпатизери странке.

СТЕФАНОВИЋ: ЦИЉЕВИ СНС УВЕК РЕАЛНИ

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић истакао је, поводом страначке славе, да Србија данас, захваљујући председнику Александру Вучићу и људима из СНС, има другачију будућност и углед, а да су циљеви, као и у прошлости, увек реални.

Стефановић је за Пинк рекао да је странка основана због промена у Србији које значе бољи живот, а да су резултати допринели да људи могу да верују у будућност.

"Важна порука коју смо увек покушавали да поставимо члановима јесте да схвате да никада нећемо бити странке елите, већ народа и разговора са свима, да ће увек бити простора да се укључе неки нови људи. Остајемо посвећени и даље том плану", нагласио је он.

Најавио је да ће председник Вучић вечерас, у обраћању у Новом Саду, члановима и грађанима представити нове циљеве за будућност, додајући да се странка никада не задовољава постигнутим циљевима, већ жели увек више.

"Све што смо урадили представљамо говорећи добро је, али желимо још. Када је Вучић прошле године говорио да ће Србија следеће године бити још снажнија, да ће бити још боље плате и мања незапосленост, многи нису веровали, али сада виде да се остварило. Желимо да остваримо нове циљеве које треба да донесу даља већа примања грађанима, напредак државе у свим сферама и од Србије направе државу у којој желе да остану грађани", објаснио је он.

Истакао је да су циљеви, које је себи СНС поставила, реални, подећајући да је 2012. када је незапосленост износила 26 одсто, најавила странка да ће значајно смањити број незапослених, а у то нико није веровао, а да је данас на 10,2 процената.

"Све фабрике су део наслеђа Вучића и СНС, подржали смо државне институције и дали снагу људима који су хтели да раде за земљу. Због тога смо довели инвеститоре. Данас имамо другачију будућност и углед. Када поставимо нове циљеве увек их поставимо у реалним роковима. Када смо говорили да ћемо сваке године градити најмање 50 километара аутопутева, то смо чинили, када смо рекли да ћемо имати јачу полицију и војску, то смо урадили, исто и када смо најавили да ће просечна плата бити 500 евра. Наш програм је омогућио то", подвукао је Стефановић.

Нагласио је да је велики рад, посвећеност народу, али и политика председника Вучића независне Србије, која брине о својим интересима, допринела томе.

"Борили смо се за то да Србија буде земља свих својих грађана, која води рачуна о својим интересима", казао је Стефановић.

Осврнуо се и на недавне нападе и претње опозиционих странака из СзС, рекавши да је то скандалозно.

"Прете женама и људима који само раде свој посао, судијама, тужиоцима, учитељима, само зато што се неком од њих не свиђају. То је скандалозно", рекао је Стефановић.

Казао је да морају да схвате да то није оно што зеле грађани, јер грађани желе стабилност и мир.

Према његовим речима, претње су опасна порука друштву да би неко могао да се врати на власт само да би политичари одлучивали ко ће да буде ухапшен, да буде судија или тужилац.

"Претили су да ће да затварају фабрике страних инвеститора, а ја им поруцујем: 'Престаните да се бавите тиме'. Захваљујући таквој политици, они имају све мању подршку, али стварају и проблеме својој земљи", поручио је он.

Стефановић је нагласио да политичари треба увек да имају интерес земље на уму, а не како ће неко од њих да постане мултимилијардер на грбачи народа.

ВИШЕ ОД ШЕСТ СТОТИНА НАПРЕДЊАКА У ЈАГОДИНИ СЛАВИЛ0 СВЕТУ ПЕТКУ

ВИше од шест стотина чланова Српске напредне странке у Јагодини, гости из привредног ,политичког и друштвеног живота града ,градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, функционери и одборници присуствовали су данас обележавању славе СНС "Свете Петке“.Након сечења славског колача присутне је поздравио председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радосављевић,који се после честитања славе осврнуо и на важан јубилеј.

- Ми 2019. обележавамо и 11 година постојања Српске напредне странке .Од посланичке групе у скупштини Србије ми смо израсли у једну велику странку,нејвећу странку у целом региону, која броји 700 .000 чланова.Захваљујући нашем председнику Александру Вучићу ми данас имамо пре свега стабилност која је веома важна,не само за све нас већ и за наша покољења, нашу децу, за будућност. Имамо инвестиције, имамо нове фабрике, нова радна места, највише километара аутопутева, увећан бруто доходак. Све оно чему смо тежили. Некада су нам у прошлости небо чували неки други, чували га Мађари њиховим авионима. Данас имамо најјачу војску у региону и данас чувају небо наши српски пилоти. Све то обезбедио је наш председник Александар Вучић, пре свега политичку стабилност где смо препознати не само у региону него у целом свету. Вратио се онај сјај Србије, вратила се Србија тамо где јој је и место. Та стабилност је веома важна за све нас и овде у Јагодини. И ми овде у Јагодини имамо политичку стабилност у Скупштини града. Имамо одличну сарадњу са коалиционим партнерима Јединственом Србијом и СПС-ом. Надам се да ћемо убудуће,као и на овим изборима, да освојимо огромну већину у нашем граду. Захвалио би се свима вама који сте чували Косово и Метохију јер ви знате да смо највише радили .Наши чланови овде су били ангажовани и наши људи са Косова и Метохије који су расељени и живе овде , били су укључени у то.Захвалио бих се и Милошу Стојковићу који је као неко ко је представник расељених лица са Косова и Метохије , а уједно и представник манастира Хиландар дао пуну подршку и нашем Градском одбору везано за очување Косова и Метохије .Захвалио бих се на одличној сарадњи господину Марковићу ,председнику Скупштине града Јагодине, његовом тиму и свима онима који сарадјују са нама успешно већ дуго година.Данас је војна вежба. Имамо претставнике Русије имамо системе руске одбране и оно што је веома важно ти одлични односи измедју Србије и Русије показују се и на другим пољима .Све више је заинтересованих људи из Русије да овде отварају фабрике, а ту је са нама и  Руслан који је са Урала. Са нама су овде и наши успешни привредници. Ја бих се захвалио свима онима који пуне буџет града Јагодине. Захвалио бих се и лекарима који лече наше градјане. Уједно бих напоменуо да је Јагодина град будућности, град где ћемо да отварамо нове фабрике, нова радна места, град у коме ћемо да поспешимо услове за живот, где ћемо болницу да реновирамо, где ћемо све што можемо и што је важно за грађане да остваримо. Ја бих замолио све наше функционере и чланове да разговарају са људима и да сваког дана питају шта је то што можемо боље и више да урадимо ,да можемо да делујемо и што се тиче града и што се тиче републике.То је веома важно јер ми смо бирани од стране градјана и ми не смемо да заборавимо ко нас је изабрао - рекао је Никола.