НАТО О СЛОВЕНСКОМ БРАТСТВУ: Поштујемо право Србије да одлучи о вежбама на свом тлу

Танјуг

27. 10. 2019. у 11:21

НАТО О СЛОВЕНСКОМ БРАТСТВУ: Поштујемо право Србије да одлучи о вежбама на свом тлу

Фото Танјуг / АП

НАТО и Србија су партнери и ми поштујемо право Србије да доноси суверене одлуке у вези са вежбама које се изводе на њеној територији, наводи се у писаној изјави прес службе НАТО

НАТО и Србија су партнери и ми поштујемо право Србије да доноси суверене одлуке у вези са вежбама које се изводе на њеној територији, наводи се у писаној изјави прес службе НАТО за Радио слободна Европа поводом српско-руске војне вежбе "Словенски штит 2019.".

"То је ствар Србије и Русије", стоји у одговору који је РСЕ добио од НАТО.

У тој вежби, како се подсећа, учествују и руски ракетни системи С-400 и "панцир с".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  NATO se pregrupiše na granicama Srbije: Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Slovačka prave zajedničku komandu za specijalne operacije

У писаном одговору се истиче и да је Србија партнер НАТО са којим та Алијанса има "добре и продуктивне односе". Подсећа се да је Србија учествовала у бројним НАТО вежбама, као и да је 2018. године била домаћин цивилне вежбе за помоћ у ванредним ситуацијама, током које је у Београду боравио и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

"Србија је такође са НАТО радила на обуци ирачких војних лекара, помажући да се обезбеди стабилност на Блиском Истоку", додаје се у одговору прес службе НАТО за РСЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Binka Butic

27.10.2019. 15:49

A nisu nas pitali o svojim " vežbama" na našem tlu 1999. i o našem pravu da im ne dozvolimo.!

vladimir

28.10.2019. 21:36

...hteli to ili ne!? I još nešto, DRAŽE su nam vežbe koje se tako zovu!

Vatro Marx

29.10.2019. 09:08

Agresora treba ignorirsti u potpunosti tkosu oni da nam odredjuju pravac u buducnosti. Nije mi jasno da vlada Srbije se tako ponasa prema agresoru.

Terenac

29.10.2019. 11:23

Ključna stvar kod vežbe je upravo to - vežba i uvežbavanje.Vežbe sa Nato trupama praktično nemaju nikakvog efekta, jer vojnici srbije bu trebalo da uvezbavaju radnje na tehnici kojom raspolažu ili bi raspolagali. Kako je tehnika nato apsolutno nedostupna, vežbaš sa onim čime raspolazes ili dobijaš. Prosto.