"Председник Вучић је први српски државник који је имао храбрости да јавно и гласно каже да је НАТО извршио агресију на Србију. Када је Вук Јеремић владао Србијом, бомбардовање се звало НАТО акција, кампања, интервенција", рекао је министар одбране Александар Вулин коментаришући изјаву Вука Јеремића да Вучићево разграничење са КиМ води ка чланству Србије у НАТО.

Министар Вулин је истакао да је Вучић врховни командант војске која је у своју стратегију по први пут званично и неопозиво увела опредељење за војну неутралност. "Војска чији је врховни командант Александар Вучић се наоружала и опремила да би чувала војно неутралну земљу, а у Јеремићево време се разоружавала, забрањивала ратне називе, уводила и брисала официрске чинове, усвајала туђа правила само да би била војска спремна за чланство у НАТО пакту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Vulin: Vučić izabrao budućnost Srbije, opozicija sukobe

Док је Александар Вучић врховних командант Војске Србије и председник Србије, Србија неће бити члан НАТО пакта. Рекао сам то и министрима Шојгуу, Веи Фенгхеу, Равкову, Парлију, Доскоцилу, Кунасеку, Бенку, Метнару, Ангелидесу, Панагиатопулосу, Каракачанову, Каменосу, Апостолакису, Фифору, Акару и НАТО генералима Пичу, Павелу, Бруксу, Грацијанију, Херису, Волтерсу, Стајверсу, Бартману, Фогу, Портолану, Дадарију и сваки од њих ми је рекао да зна да Вучић неће увести Србију у НАТО и да такву одлуку цени и поштује.

Да се Јеремић пита одавно бисмо били чланица НАТО пакта али Вучић је превелика препрека за Јермићеву жељу. Вук Јеремић није вук, он је пекинезер, НАТО пекинезер", изјавио је министар Вулин.