Љимај: Прешли смо цензус, гласови из Србије нерегуларни

Танјуг

23. 10. 2019. у 20:51

Љимај: Прешли смо цензус, гласови из Србије нерегуларни

Фото Танјуг / АП

Лидер Социјалдемократске иницијативе НИСМА Фатмир Љимај рекао је данас да је коалиција коју предводи, Иницијатива-АКР-ПД, освојила је 5,5 одсто гласова на ванредним изборима на тзв. Косову и прешла цензус за улаз у скупштину
Лидер Социјалдемократске иницијативе НИСМА Фатмир Љимај рекао је данас да је коалиција коју предводи, Иницијатива-АКР-ПД, освојила је 5,5 одсто гласова на ванредним изборима на тзв. Косову и прешла цензус за улаз у скупштину.

Он је на конференцији за новинаре у Приштини рекао да ће, после пребројавања редовних гласачких листића, та коалиција ући у Скупштину Косова.

Лимај је позвао Централну изборну комисију (ЦИК) да хитно заустави пребројавање гласова из Србије, јер је то, како тврди, "нерегуларно" и "у супротности са законом", преноси Косово онлајн, позивајући се на приштинску Коху.

Према прелиминарним резултатима коју је објавио ЦИК, након редовног пребројавања гласова, Иницијатива-АКР-ПД имала је 4,96 одсто освојених гласова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - KAO VARIOLA VERA: Prištinski CIK u kombinezonima i sa maskama broji glasove iz centralne Srbije

С гласовима из дијаспоре, та коалиција је достигла 4,99 одсто, што је ипак испод прага од пет одсто.

ЦИК је тада одлучии да поново броји гласове са више од 830 бирачких места.

Иницијатива-АКР-ПД тврди да је поновно бројање показало да је дошло до злоупотребе приликом редовног пребројавања и да је достигла 5,5 одсто освојених гласова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Zigula37

24.10.2019. 00:28

Xaxaxaxa Rada Trajkovic potvrdila da je sad u redu brojanje .Ni kad kradu ne znaju da racunaju pa dva puta namestaju.