Александар Боцан-Харченко за “Новости”: Москва би могла да се укључи у дијалог о КиМ ако је Београд позове

Д. Милинковић

среда, 23. 10. 2019. у 21:01

Александар Боцан-Харченко за “Новости”: Москва би могла да се укључи у дијалог о КиМ ако је Београд позове

Фото Танјуг

Москва би могла да учествује у процесу дијалога о Косову и Метохији, али само ако буду постојали заинтересованост Београда за то и одговарајући позив од Београда
Москва би могла да учествује у процесу дијалога о Косову и Метохији, али само ако буду постојали заинтересованост Београда за то и одговарајући позив од Београда - тако је амбасдор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко одговорио на питање “Новости” да ли би формат дијалога требало променити како би се у њега, осим ЕУ, директно укључили представници Русије, САД и других великих сила.

Он додаје да “засад не видимо све неопходне предуслове и услове за ефикасне преговоре“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Боцан-Харченко о дијалогу Београда и Приштине: То није разговор

- Косовско питање треба решавати стриктно у међународно-правном оквиру, на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН – рекао је Боцан-Харченко.

На наше питање да ли би Москва подржала решење које би ишло у правцу корекције граница, ако се око тога сагласе две стране, амбасадор је одговорио:

- За нас не може да постоји корекција граница између две државе, јер не признајемо Косово. Сада Косово и Метохија јесте покрајина у саставу Србије. На крају ћемо подржати сваку опцију о којој би се договорили Београд и Приштина. Само компромисно решење може да одобри Савет безбедности УН.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Miso.Pec

23.10.2019. 22:36

Bravo gospodine Harčenjko,samo po rezoluciji 1244 UN po kojoj je Kosovo i Metohija autonomna pokrajina države Srbije a nadamo se da u Srbiji ne postoji takva osoba koja bi išla protiv navedene rezolucije i protiv same Srbije i dala i najmanju stopu Kosmetske zemlje terorističkoj organizaciji OVK.

iz glave

23.10.2019. 22:42

medj pravo OUN, Ustav Srbije i rez 1244 su rešili pitanje KiM, ostaje samo da se primeni tj da "medjunarodna" zajednica prizna realnost dokumenata koje su sami potpisali

sMILE

23.10.2019. 23:05

Nismo ni Amerikance zvali. Opet stara mantra o 'većim Srbima od Srba' jer Srbija ne može otvoreno da pozove Ruse.

Р.Српска

23.10.2019. 23:35

Русија мора да учествуке у диалогу то само може да помогне Србији и Српском Косову и Метохији!