Ђурић: Курти је бедбедносна претња стабилности у региону

Танјуг

23. 10. 2019. у 17:13

Ђурић: Курти је бедбедносна претња стабилности у региону

Марко Ђурић - Фото: Танјуг

Очигледно је, како каже, да се Курти не зауставља, а његова мржња и шовинизам добијају нове манифестације са циљем прогона Срба са КиМ
Патолошка опседнутост Аљбина Куртија Србијом и Србима представља растућу безбедносну претњу стабилности у региону, рекао је данас директор Канцеларије за КИМ Марко Ђурић,


Очигледно је, како каже, да се Курти не зауставља, а његова мржња и шовинизам добијају нове манифестације са циљем прогона Срба са КиМ.


"Моја порука Аљбину Куртију је да не сања етнички чисто Косово, да се окане патолошке фиксације према Србима, да не покушава да надомести одсуство сваке политике и перспективе за све грађане на КиМ мржњом према Србима и Србији", навео је Ђурић.


Он је оценио да политика, коју тренутно заступа Курти, води у провалију све становнике јужне српске покрајине.


Додао је да ће Србија знати да заштити свој народ и од Аљбина Куртија и од, како је рекао, психопатских настојања да Срба на КиМ више не буде.


Прочитајте још: Ђурић: Курти свакога дана доказује да је политичар екстрема


"То што неко сања обнову "С С Дивизије Скендерберг" и мисли да до краја може да реализује фашистички пројекат велике Албаније, преко леђа Срба на КиМ, тај филм неће гледати", поручио је Ђурић.


Према његовим речима, Курти пред очима целог света прети миру и стабилности, а његово понашање не наилази на адекватне осуде међународне заједнице.


Међутм, то не значи да Курти неће бити спречен у остваривању својих намера које су веома опасне по цео регион, рекао је Ђурић и још једном упозорио Курија "да се не игра са ватром".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Jagodinac

23.10.2019. 18:39

Na tvoju zalost siptari ga izabrali ti i tvoj sef samo mozete da pricate isprazne price

Анти Антифа

23.10.2019. 18:54

Тапшач.Само празне приче.Или уради нешто или склони.

Sneza Pantic

23.10.2019. 20:26

Anti Antifat i Jagodinac ...šta ste vi uradili ..sako je komentarisati iz fotelje !!