Министар одбране Александар Вулин састао се у Пекингу, у току Сјангшан форума, са министром одбране Руске Федерације, генералом армије Сергејом Шојгуом.


Министар Шојгу је српском колеги честитао 75. годишњицу ослобођења Београда, истичући да су Русија и Србија поднеле велике жртве у борби против фашизма у Другом светском рату и да земље цени не по величини, већ по доприносу историји.


Захваливши се на томе што је годишњица ослобођења српске престонице обележена и у Москви, министар Вулин је истакао да наша земља у својој историји никада није изабрала погрешну страну, као и да много веће земље могу да уче од нас, саопштило је српско Министарство одбране.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вулин: Шојгу до краја године у Србији


Министар Шојгу је још једном позвао председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и припаднике Војске Србије да следеће године учествују на паради у Москви поводом 75 година од победе над фашизмом у Другом светском рату.


Министри су се сложили да је војно-војна и војно-техничка сарадња између две земље веома активна и да ће се и даље развијати, као и да су односи Србије и Руске Федерације на највишем нивоу захваљујући добрим и пријатељским односима председника и врховних команданата Вучића и Путина.


Министар Вулин је рекао да ће наша земља и даље следити политику војне неутралности и да док је Александар Вучић на челу Србије она никада неће бити део НАТО пакта или било код другог војног савеза.


Био је ово осми сусрет са Шојугуом од кад је Александар Вулин преузео ресор одбране, каже се у саопштењу.