Српска листа: Убиство Ивановића се политички злоупотребљава

Д.Зечевић

19. 10. 2019. у 16:53

Српска листа: Убиство Ивановића се политички злоупотребљава
Српска листа реагује поводом позива представника САД у Приштини
Српска листа реаговала поводом позива представника САД у Приштини да косовско тужилаштво и полиција убрзају истрагу и кривце за убиство Оливера Ивановића приведу правди. 

- Уколико се тужилаштво и полиција оглуше о овај позив,то ће само још једном потврдити да су под политичким притиском у функцији застрашивања и протеривања Срба, а не да им је циљ решавање овог гнусног злочина - наводе из ове листе.


Српска листа поздравља и подржава позив представника Сједињених Америчких Држава у Приштини да косовско тужилаштво и полиција убрзају истрагу и кривце за убиство Оливера Ивановића приведу правди.


- Позивамо да приштинске институције јавности представе доказе којима располажу, пошто је сам тужилац више пута поновио да их нема - одреаговала је Српска листа на наводе представника Америчке амбасаде у Приштини који су затражили расветљавање убиства Оливера Ивановића. Уз оцену да се одуговлачењем овог процеса отвара простор да се убиство Оливера Ивановића и после 21 месеца политички злоупотребљава, оно се према наводима Српске листе користи зарад застрашивања и неоснованог криминализовања Срба, целог севера Косова и државе Србије, односно како се наводи даље у саопштењу за јавност, користи као извовор за филмске упаде некаквих наоружаних специјалних формација на север Космета и у породичне домове, малтретирање, блаћење и прогон угледних и часних Срба, који нису спремни да буду послушници Приштине.


Прочитајте још: Српска листа: Рада Трајковић злоупотеребљава име Ивановића


- Косовско тужилаштво, које уместо да после скоро две године представи доказе о нечијој кривици, од овог случаја, у сарадњи са полицијом и одређеним центрима моћи, прави политички контролисан спектакл и амбијент за спровођење антисрпске политике и прогон Срба-додаје се у саопштењу за јавност Српске листе и наводи да ће, уколико се тужилаштво и полиција оглуше о овај позив америчке амбасаде, само још једном потврдити да су под политичким притиском у функцији застрашивања и протеривања Срба, а не да им је циљ решавање овог гнусног злочина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)

Goran ali ne Bot

19.10.2019. 17:44

Nakon spota koji su tada objavili na Pinku a koji su svi protumacili kao poziv na likvidaciju, Srpska lista bi trebalo da ćuti. Umesto da se izvini makar udovicu i porodici oni daju saopštenja ovog tipa

Irina

19.10.2019. 17:47

Zalosno je sto se ime Olivera Ivanovica covek koji nije vise medju zivima, zloupotrebljava kako se kome i za sta cefne ali uvek na stetu srpskog naroda.

ceca

19.10.2019. 17:51

Pristinske vlasti treba javno da obelodane koje informacije imaju u vezi ubistva Ivanovica.

Daliborka

19.10.2019. 18:00

U Prištini su nesposobni da reše bilo šta,a posebno ako je u pitanju počinilac iz njihovih redova.

milena

19.10.2019. 18:48

Ubistvo coveka koji je bio bitan za Srbe na KIM, nije zasluzio ovo on a ni njegova porodica da zive u agoniji.

Sara

19.10.2019. 19:39

Upravo tako. Alabanci zloupotrebljavaju ubistvo Ivanovića, zarad svojih nerealnih ciljeva.

Dejan

19.10.2019. 20:58

Od Prištine ništa pametno ne može da se očekuje osim novih provokacija, ucena i zastrašivanja.

miki

19.10.2019. 22:46

Pristina koristi ubistvo Olivera Ivanovica za okivljuje Srbe sa KiM i vrsi politiski pritisak, a ubica jemedju njima tj Albanaca.

Tifani Rok

20.10.2019. 00:42

Albanci i ovu tragediju koriste za zastrašivanje i kriminalizovanje naših ljudi!

rodoljub

20.10.2019. 15:18

Ubistvo Olivera Ivanovića se politički zloupotrebljava: zavisi kako, sa koje strane gledate: Ako ste opozicija, patriotski blok - navijate za Radu Trajković i nezavisno Kosovo. Ako ste za SNS - navijate za budućnost i bolji život kosovskih Srba?