ИЗБОРИ НА КиМ: Настављено бројање гласова под надзором тужилаца и полиције

Танјуг

18. 10. 2019. у 23:01

ИЗБОРИ НА КиМ: Настављено бројање гласова под надзором тужилаца и полиције

Фото Танјуг

Центар за пребројавање и резултате гласања у Приштини наставио је поновно бројање гласова са 530 бирачких места на којима су пронађене неподударности података, а још су 23 гласачке кутије у поступку
Центар за пребројавање и резултате гласања у Приштини наставио је поновно бројање гласова са 530 бирачких места на којима су пронађене неподударности података, а још су 23 гласачке кутије у поступку, пише приштинска Коха.

Од када је процес почео, пребројано је 45 гласачких кутија, а у центру су повремено присутни и тужилаштво и полицијски истражитељи.

Шеф Центра Бурим Ахметај изјавио је да се ради у две смене, како би процес ишао брже и додаје да ће на крају поступка пребројавања свих бирачких места прелиминарни обрасци бити ревидирани и упоређени са резултатима добијеним после поновног бројања, а потом ће Тужилаштво покренути даљи поступак, преноси Косово онлине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Predsednik Srbije: Nema ništa od prekrajanja ishoda izbora, što ste lagali? Mala taktička pobeda u Interpolu; EU i Britanija da reaguju

Током тог процеса, уочене су прве грешке у броју гласова и друге неправилности, па тако, према посматрачу НИСМА у Глоговцу, на бирачком месту где је коалиција НИСМА – АНК- ПП по првобитним резултатима добила један глас, показало се да је након поновног бројања број гласова порастао на 50.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)