Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је вечерас да је очигледно да је Драгана Ђиласа веома погодило то што је после нереда који су његови плаћеници изазвали на промоцији Весићеве књиге постало јасно да је Ђиласова једина политика изазивање хаоса и нереда, и организовање линча политичких противника.

"Која нормална политичка организација било где на свету спречава промоцију књиге, посебно књиге која нема додир са политиком него са културом и сећањем на наш град? У мојој књизи Драган Ђилас није поменут ниједном", упитао је Весић на свом Фејсбук профилу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  ZLOĆUDNO PALjENjE KNjIGA: Iz Beograda je poslata užasna slika

Весић је поводом навода Странке слободе и правде да су срамотне његове оптужбе да "Драган Ђилас жели да падне крв" и да би "Ђилас био најсрећнији да је неко погинуо на промоцији његове књиге", поставио питање, зашто је онда Ђилас, ако већ није желео да падне крв, у исто време и на истом месту где је одржана промоција "Књиге о Београду" заказао скуп својих присталица.

"Не само да је званичним саопштењем на истом месту и у исто време заказао скуп на дан када се одржавала промоција моје књиге већ је његова странка јавно позивала своје присталице да се окупе. Да ли то раде нормални политичари који желе да избегну сукобе? Да је Ђилас нормалан политичар који не жели крв он никада не би своје присталице позвао на исто место на коме су присталице друге странке", истакао је Весић.

Он је подсетио да је председник Александар Вучић ове године, у априлу, два пута молио СНС да помери дан одржавања својих скупова у Београду и Новом Саду да се не би догодило да се чланови и присталице политике СНС сусретну са присталицама опозиције.

"Зоран Ђинђић је децембра 1996. године за време Милошевићевог митинга на Теразијама одвео присталице коалиције Заједно у шетњу у други део града да се не би догодио сукоб и да не би пала крв. Тако раде одговорни политичари. Они који желе крв позивају на исто место своје присталице тамо где су већ присталице друге политичке опције", додао је Весић.

Он је још упитао и која нормална политичка организација било где на свету спречава хуманитарну акцију којом се прикупља новац за лечење детета.

"И која политичка организација не би осудила своје присталице када отму новац за лечење детета? Јер, из руку девојке која је носила новац отето је 62.000 динара!", нагласио је Весић.

"Која нормална политичка организација има организовану групу запослених у једној општини, која себе лажно представља ''обичним грађанима'', а чији је једини задатак да спречава, руши, пали? Шта су испред галерије радили Ђиласов запослени Љубан Панић који му је водио прошлу кампању, Ђиласова страначка сектретарица Александра Лого, запослени у Општини Стари Град где Ђилас врши власт? Шта раде осуђени наркодилер и крадљивац из тржног центра Ушће у обезбеђењу Марка Бастаћа? Ђиласова странка је једина у Србији која има овакве одреде!", додао је.

Ђилас је, како је додао Весић, рекао да не жели крв, а ни четири дана "после спаљивања" књиге Весића од стране његових присталица није осудио тај чин.

"Зна ли овај полуписмени политичар да су пре његових присталица само Хитлерови нацисти спаљивали књиге? Зна ли Ђилас да су после спаљивања књига горели људи? Дакле, Ђилас, као главни креатор лудила и терора које спроводи преко својих извршилаца, најчешће Бастаћа и Миљуша, мисли да је све ово што ради нормално и да треба за то да добије Нобелову награду за иновативност", казао је још Весић.

Он је напоменуо и да су један дан Бастаћ и Миљуш студенти који улазе у Ректорат, други дан су "обични грађани", трећи дан је његов плаћеник Бошко Обрадовић из Двери хулиган који са тестером упада у РТС да дисциплинује новинаре и прети им да га воде у студио да он води програм.

"Четврти дан сви заједно чупају саобраћајне знакове, нападају раднике комуналних предузећа и руше заштитне ограде на градилиштима. Ђилас мисли да се не зна како шаље смс поруке новинарима и уредницима који се усуде да објаве вест да је претио док је био на власти полицајцу коме је жена била трудна отказом само зато јер се усудио да га заустави", истиче Весић.

Он додаје и да је јасно да Ђилас сваки дан провоцира сукобе и позива на нереде.

"Јасно је да је његова политика крв. Као што је јасно да би он био најсрећнији да је неко погинуо на мојој промоцији, вероватно ја, јер је мој линч организовао. Зато нека не прети судом јер ће ових дана добити кривичну пријаву за покушај убиства, позивање на насиље и организовања мог линча. И нека зна да ће за све што се деси мени и мојој породици бити лично одговоран. Јер за разлику од њега, који је и када је био градоначелник, а и сада има телохранитеље, ја се градом шетам сам", додаје Весић.